DELIJA DO KOSKE: Zvezdi oprostio stotine hiljada evra, a sad bi besplatno došao na Marakanu!

delije-crvena-zvezda-fk

Bivši fudbaler Crvene zvezde Igor Burzanović govorio je o vremenu provedenom na Marakani, ali i o svojoj ljubavi prema klubu.

Važio je svojevremeno za najboljeg fudbalera u Crnoj Gori, zvali su ga „podgorički Maradona“, a mnogi su ga poredili sa Dejom Savićevićem. Naravno radi se o Igoru Burzanoviću, asu koji je osvojio srca „Delija“, a on je u razgovoru za „Informer“ poručio da „sanja“ klupu Crvene zvezde.

Crnogorac ističe da su mu ciljevi da kao trener najpred vodi Budućnost iz Podgorice, a potom i najtrofejniji srpski klub.

– Radim kao trener u omladincima Budućnosti i prezadovoljan sam. Ide mi bolje nego što sam očekivao. Imam ljude u klubu koji veruju u mene, prepoznali su da na tom mestu mogu da pomognem, a imam i odlične saradnike. Prija mi da radim s klincima i da im prenosim iskustvo koje sam stekao kao igrač. Nisam mislio da će to biti moja sfera interesovanja, ali pronašao sam se u ovom pozivu i mislim da ću još dugo raditi kao trener. Inače ne volim da počinjem da radim nešto što ne planiram da izguram do kraja. Od bivših trenera naučio sam da u ovom poslu moraš da imaš svoju misao, ideju, ali i da postavljaš ciljeve. Moji ciljevi su da prvo budem trener seniorskog tima Budućnosti, pa prvog tima Crvene zvezde i na kraju selektor – počeo je priču Burzanović, a zatim otkrio da „diše za crveno-bele“.

 Ne da sam u toku, nego 24 časa dnevno pratim sve što se dešava sa Zvezdom. Generalno sam uvek pratio, a pogotovo sad kad je moj brat Nenad Milijaš u stručnom štabu. Čujemo se redovno, tako da sve znam šta se dešava u klubu. Srećan sam zbog Zvezdinih rezultata i uspeha poslednjih godina, kao da sam i lično u njima učestvovao. Mnogo se toga promenilo u odnosu na period kad sam ja bio u klubu. Sad je Zvezda stabilna, sa ozbiljnim ljudima u rukovodstvu.

Burzanović je rekao i da je oprostio veliki novac crveno-belima, skoro pola miliona evropskih novčanica.

– U Zvezdi sam zaradio 40.000 evra, a odrekao sam se 400.000 evra. Malo ljudi zna kroz šta sam prošao. Došao sam u Zvezdu iz Budućnosti kao najveća zvezda prelaznog roka na Balkanu u zimu 2007. godine. Moj otac je bio zvezdaš i učio me od rođenja da volim Zvezdu. Dolazak na “Marakanu” za mene je bio trenutak u kojem sam uživao. Potpisao sam ugovor za 40.000 evra, platu od 500 evra mesečno uz plaćen stan i hranu u kantini. Bio sam najbolji igrač Zvezde, a jedan jedini dinar nisam dobio. Onda kad je Marko Mišković zvanično došao u klub, tad sam na papiru dobio 120.000 evra po sezoni, ali od tih para ništa nisam video.

U Zvezdu kaže bi se ponovo vratio, makar bio trener omladinskog tima, ekonom ili vatrogasac. Radio bi bez dinara.

 Ma, opet bih radio bez dinara. Uživao bih u tome. Da budem pomoćni trener, ekonom, ma i vatrogasac na stadionu. Mene je otac od malih nogu “trovao” Zvezdom. Sanjam taj dan da opet dođem na Marakanu – istakao je Burzanović.

Podsetimo, Burzanović (35) je igrao za Zvezdu u periodu od 2007-2009, dve godine pre dolaska u Beograd debitovao je za reprezentaciju SCG, da bi potom upisao osam nastupa za „đetiće“, uz dva gola.

Be the first to comment on "DELIJA DO KOSKE: Zvezdi oprostio stotine hiljada evra, a sad bi besplatno došao na Marakanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*