MISLAV ORŠIĆ: Ovo je priča o čoveku koji je razbio Totenhem!

Mislav Oršić

Fudbaleri Dinama čudesnom pobedom od 3:0 u revanšu eliminisali su Totenhem, a junak je bio strelac het-trika Mislav Oršić.

Oršić ima 29 godina, a svoju profesionalnu fudbalsku karijeru započeo je daleke 2009. godine u dresu Intera iz Zaprešića.

 Igrao je sjajno u hrvarskom prvenstvu, a najbolja sezona bila mu je 2012/13 kada je sa 12 postignuthih golova bio najbolji strelac Intera. Posle četiri godine u Zaprešiću na red je došao prelazak u neki bolji i veći klub.

Mislav Oršiće je bio na meti mnogih evropskih klubova poput Torina, Kristal Palasa, Lacija… Takođe, za njega se interesovao i Hajduk iz Splita. Ipak, on je na kraju prešao u Speciju.

Posle samo godinu dana vratio se u Rijeku, a odatle je odlazio na pozajmice u Celje i južnokorejski Čunam.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU!

U Južnoj Koreji je ponovo pružao sjajne partije kao na početku karijere u Interu. Na 18 mečeva imao je 10 golova i sedam asistencija, pa je Čunam odlučio da otkupi njegov ugovor od Rijeke.

Usledio je turbulentan period, igrao je u Kini za Čangčun Jatai, pa onda opet u Koreji za Ulsan Hjundai.

Konačno je došla sezone 2018/19 i Mislav Oršić prelazi u redove Dinamo Zagreba i to za obeštećenje od svega 1.000.000 evropskih novčanica.

Oršiću je to bio najbolji potez u karijeri, a pogotovo blista ove sezone. Odigrao je 35 utakmica i postigao 19 golova. Kruna je došla na revanš meču protiv Totenhema gde je bio strelac het-trika i tako šokirao Totenhem i Žozea Murinja.

Posle meča, mnogi su rekli, Mislav Oršić vredi 50.000.000 evra i nisu daleko od istine. On nije postigao običan het-trik, nego maestralan, a pogotov su se istakli prvi i treći pogodak.

Dinamo će sigurno zaraditi prodajom Oršića, teško da će to biti suma od 50.000.000 evra, ali biće zasigurno višestruko veća od one za koju je došao na Maksimir iz južnokorejskog fudbala.

Be the first to comment on "MISLAV ORŠIĆ: Ovo je priča o čoveku koji je razbio Totenhem!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*