MADRIĐANI PREŽIVELI ATALANTU: Real se provukao do četvrtfinala!

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u prvo četvrtfinale Lige šampiona nakon tri godine.

Oni su posle trijumfa u Bergamu od 1:0, Atalantu savladali i na svom terenu rezultatom 3:1.

Strelci za domaće su bili Karim Benzema u 34. i Serhio Ramos iz penala u 60, te Marko Asensio u 84, dok je jedini gol za goste postigao Luis Murijel iz slobodnjaka u 83. minutu.

Gasperini na teren nije poslao naročito ofanzivnu postavu, međutim, ona se pokazala izrazito napadačkom, posebno na startu meča.

Real u prvih desetak minuta nije uspevao pošteno ni da pređe na polovinu rivala, koji je pritiskao.

Zapravo najbolju šansu u prvom poluvremenu, Atalanta je imala u trećem minutu, kada je Frojler centrira sa leve strane, a iz drugog plana se ubacio Gosens, koji nije uspeo lepo da zahvati loptu, te je ona završila u rukama Kurtoe.

Prva prilika na drugoj strani viđena je u 27. minutu, nakon duplog pasa Vinisijusa i Benzeme, Brazilac je uputio udarac koji je izblokira od strane Đimšitija.

Domaći su do vođstva stigli ni iz čega. Sportijelo je očajno ispucao loptu i ona je stigla do Modrića. Hrvatski veznjak ju je malo poveo unapred, a onda proigrao Benzemu, kome nije bilo teško da postigne 70. gol u karijeri u elitnom evropskom takmičenju.

Prvu priliku u drugom delu meča propustio je Vinisijus. Uzeo je loptu ispred svog šesnaesterca, dodao, a onda istrčao u prazan prostor. Lopta je ponovo bila kod njega, ali završnica akcije nije bila dobra.

Vinisijus je u centru pažnje bio i nekoliko minuta kasnije, pošto ga je u šesnaestercu oborio Rafael Tolio.

Sudija Makeli je pokazao na penal, koji je iskoristio Serhio Ramos, iako je Sportijelo zakačio loptu.

U 68. minutu Benzema je bio drugog gola na utakmici. On je dva puta šutirao glavom posle centaršuta Vaskesa – prvo mu je odbranio Sportijelo, da se koji trenutak kasnije isprečila stativa.

Do kraja susreta, ipak, smo videli još dva gola. Prvo je Luis Murijel u 83. smanjio posle sjajnog slobodnjaka, da bi samo minut kasnije Asensio pogodio nakon dobrog napada svoje ekipe i asistencije Vaskesa.

Real je još jednom pokazao da mu leže italijanske ekipe, protiv kojih ima 12 pobeda u poslednjih 13 mečeva.

Be the first to comment on "MADRIĐANI PREŽIVELI ATALANTU: Real se provukao do četvrtfinala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*