CRVENO-BELI ODNELI POBEDU: Zvezda po treći put bolja od Partizana, sledi meč odluke u Podgorici!

FOTO. KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde su rezultatom 73:64 pobedili Partizan u 21. kolu ABA lige.

Večiti derbi je ovoga puta prošao bez neke veće drame i uz laku pobedu Crvene zvezde od 9 poena razlike.

Meč je počeo tvrdo, u egalu, dva tima faktički nisu mogla da kupe koš, pa smo posle pet minuta imali ukupno svega 12 poena.

Potom stižu dve trojke i mini serija Partizana za prvo vođstvo crno-belih, 10:12, a onda Zvezda zahvaljujući pomenutom Voldenu dolazi do 15:14 na kraju prvog kvartala.

U drugoj četvrtini je Zvezda bila dominantnija ekipa i u jednom momentu imala čak 18 poena prednosti. Pokušavao je Aleksandar Matović tajm autom da probudi svoje izabranike, ali mu nije išlo, a u tim momentima se desila i jedna bizarna situacija.

Posle zakucavanja Uroša Trifunovića, koje je poništeno zbog povlačenja obruča, faul je napravio Duop Rit i nakon toga je došlo do koškanja Rita i Lojda sa Rašonom Tomasom, pa su podeljene i nesportske greške.

Crno-beli su uspeli da se vrate u meč zahvaljujući slobodnim bacanjima u tom finišu prvog poluvremena, ali je svakako Crvena zvezda imala lepu prednost od 41:34.

Drugi deo meča bolje je počeo Partizan. Mladi Radovanović i iskusni Janković su brzo istopili prednosti crveno-belih, ali je Dobrić imao brz odgovor. Svakako su crno-beli mnogo bolje igrali od one petominutne pauze kada su sudije gledale snimak. Usledio je period kada je Duop Rit imao otvorene situacije za tri poena, a iz drugog pokušaja je to i uspeo. Već u narednom je sjajno blokirao Radovanovića koji je išao na zakucavanje i na drugoj strani pogodio slobodna bacanja.

Ovo je svakako bio derbi u kojem su sudije nebrojano mnogo puta gledale ponovljen snimak, i neverovatno koliko je vremena na tome potrošeno, naročito što se to dešavalo onda kada su ili jedni ili drugi bili u naletu

Janković je imao sjajnu deonicu u trećoj četvrtini, bio je odličan kako u odbrani tako i u napadu, ali ni to nije bilo dovoljno da se Zvezda zaustavi. Takođe, gledali smo rovovsku borbu Veličkovića i Simonovića, dva veteran, ali se to ne bi reklo po tome kako su se međusobno rvali.

Pritisli su crno-beli svog rivala, ubacili nekoliko bitnih koševa pred kraj treće četvrtine, pa je pred poslednjih 10 minuta rezultat iznosio 57:50.

Imali su crno-beli na startu poslednje četvrtine slobodna bacanja koja je realizovao Tomas, ali je Lojd na drugoj strani pogodio trojku, da bi, večeras odlični Rit ponovo bio nerešiva enigma za rivala. Kuvalo je na terenu, i jedni i drugi su bili efikasni u napadu, a bez dovoljno koncentracije u odbrani. To je ipak razumljivo jer je ovo bio derbi duel.

Nije se Zvezda dala do kraja meča, imala je konstantnu dvocifrenu prednost, dugo Partizan nije imao realizaciju, čak šest minuta, a zakucavanje Duopa Rita na tri minuta do kraja bilo je personifikacija crveno-bele dominacije u ovom derbiju. Zvezda je do kraja održavala prednost i zasluženo trijumfovala rezultatom 73:64.

Crveno-bele sad čekaju dueli sa Cibonom i Panatinaikosom, a narednog vikenda Zvezda će u meču sezone u ABA ligi gostovati Budućnosti.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI ODNELI POBEDU: Zvezda po treći put bolja od Partizana, sledi meč odluke u Podgorici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*