LIGA KONFERENCIJA: Partizan čeka težak put, Totenhem, Lacio samo neki od moćnih rivala!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana imaju 16. uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Ekipa Aleksandra Stanojević igra sjajan fudbal i sa velikom lakoćom savladava svakog protivnika. Ipak, i pored toga zaostatak crno-belih za Crvenom zvezdom je i dalje devet bodova.

Partizanu će tako biti teško da osvoji titulu šampiona Srbije, i izbori kvalifikacije za Ligu šampiona. Ukoliko ne bude bili promena na vrhu, klub iz Humske moraće da se zadovolji Ligom Konferencija.

Prema trenutnom stanju, Partizan bi kvalifikacije za Ligu konferencija otpočeo od drugog kola i sve do samog kraja bi bio povlašćen, ali i pored toga ga na tom putu čekaju veoma nezgodni rivali.

U drugoj rundi crno-belima, prema trenutnom stanju stvari, potencijalni protivnici bili bi: Gorica, Aris, Ararat-Jermenija, KuPS, Makabi Haifa, Lehija, MTK, Valerenga, Žilina.

Treće kolo donelo bi mnogo veće probleme Partizanu, pošto bi mu mogući rivali poput: Dinamo Moskve, Sočija, Aberdina, Spartak iz Trnave, Šturma, Alanjespor, Trabzonspora, Osijeka, Serveta, Domžala, Klaksvika, Vaduca, Linkolna.

U poslednjoj rundi kvalifikacija Stanojevića i momke čekao bi još teži posao i sledeći rivali: Union Berlin, Rozenborg, Maribor, Volfsburg, Hajduk Split itd..

Ukoliko bi Partizan obezbedio plasman u grupnu fazu Lige Konferencija bio bi smešten u drugi šešir.

PRVI ŠEŠIR: Totenhem, Viljareal, Bazel, Lacio, Kopenhagen, Marsej, Anderleht i Astana.

DRUGI ŠEŠIR: Fejenord, PAOK, AEK, BATE Borisov, Rapid Beč, Galatasaraj i Kluž.

TREĆI ŠEŠIR: Molde, Zorja, Šerif, Mitjiland, Ferencvaroš, Škendija, Slovan Bratislava i Olimpija.

ČETVRTI ŠEŠIR: Hibernijan, Dinamo Tbilisi, Žalgiris, Sarajevo, Flora Talin, Budućnost Podgorica, Arhus i Slovačko.

Naravno, pored crno-belih prema sadašnjem preseku učensici kvalifkacija za Ligu konferencija bi bili Vojvodina i Čukarički.

Svakako ovo su i dalje spekulacije i do kraja sezone biće još mnogo promena širom evropskih liga, pa ćemo konačnu sliku moći da imamo tek u maju mesecu.

Be the first to comment on "LIGA KONFERENCIJA: Partizan čeka težak put, Totenhem, Lacio samo neki od moćnih rivala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*