TROJKAŠKA KLINIKA CRVENO-BELIH: Zvezda uništila Himki u 4. četvrini za osmu pobedu u sezoni!

Kori Volden-Crvena zvezda-Evroliga
FOTO: Euroleague

Košarkaši Crvene zvezde su posle osam uzastopnih evroligaških poraza uspeli da prekinu tu seriju, a u 29. kolu su čudesnim šuterskim izdanjem savladali Himki sa 92:81.

U utakmici u kojoj je Džordan Lojd postao najbolji strelac u klupskoj istoriji po broju poena na evro-nastupima u jednoj sezoni (svojim 13. je došao do 404 i prestigao Tejlora Ročestija, dosadašnjeg rekordera sa 403; meč je završio sa 22 poena), isprva je malo šta bilo dobro u igri crveno-belih.

Ali, fantastična preciznost sa distance, 16 pogođenih trojki iz 23 pokušaja, omogućili su preokret posle dvocifrenog zaostatka i zasluženu pobedu.

Isprva je sve „mirisalo“ na debakl. Kako drugačije i opisati situaciju kada se za četvrtinu, i to prvu, ubaci samo osam poena, kada se do poluvremena samo pogode četiri šuta za dva poena (a šest trojki), a kada se prave nesportske greške nedugo nakon što se konačno uhvati „rezultatski priključak“? Pa opet, nisu odustajali izabranici Dejana Radonjića, borili su se koliko su god mogli i – to im se i te kako isplatilo.

One osnovne greške bile su potpuno odsustvo koncentracije u napadu na početku meča, oslanjanje na Lojdove košgeterske sposobnosti pa njegovo „nestajanje“ u trećoj četvrtini, a naročito „odsustnost“ u odbrani kada bi loptu imali Erik Mekoum i Džordan Miki. Oni su i održavali prednost Himkija, u dva navrata i po +9, a nakon nesportske lične greške Lengstona Hola, odmakli su goste sa dva razlike na +11 (39:50) početkom treće deonice.

U njoj je „probuđeni“ Volden, uz nešto čvršću igru pod obručima gde se, posle pet mečeva odsustva iz zdravstvenog razloga vratio Duop Rit, primakao Zvezdu na „-2“, a u uzbudljivom finišu domaćin je i poveo, nastavivši svoje rešetenje s distance (10/17) kad već nije išlo iz nešto bližih šuteva.

To što je Zvezda povela sa 66:60 na startu poslednjeg perioda nije uznemirilo rivala, koji je za tili čas izjednačio, a sve je onda preraslo u snažne defanzivne borbe, pogotke Davidovca sa jedne strane, a nezaustavljivog tandema Mekolum – Miki s druge.

Tada je padala odluka kome će pripasti dva boda sa ovo meča, a tu odluku je u svoje ruke uzeo Lojd. Nakon nijednog poena u trećoj deonici, ubacio je četiri trojke a 12 poena u četvrtoj, što je uz dalekometnu paljbu njegovih saigrača potpuno zbunilo suparnike, a Zvezdi donelo toliko čekanu pobedu, prvu od trijumfa nad Realom u Madridu sredinom januara.

Be the first to comment on "TROJKAŠKA KLINIKA CRVENO-BELIH: Zvezda uništila Himki u 4. četvrini za osmu pobedu u sezoni!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*