DRAGOVIĆ STIŽE NA MARAKANU: Zvezda OBARA srpski rekord!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde na leto će dobiti veliko pojačanje i to pravo iz Bundeslige. U pitanju je štoper Leverkuzena Aleksandar Dragović.

O Dragovićevom dolasku na Marakanu već se dosta pričalo tokom zimskog prelaznog roka. Postojala je šansa da on već u januaru pojača Crvenu zvezdu, ali umesto toga on se ustalio u timu Farmaceuta i odigrao je čak 11 mečeva u nizu, pa je njegov potencijalni dolazak propao.

Ipak, Dragović je u poslednje vreme ponovo upao u nemilost trenera Boša, pa će napustiti Leverkuzen po isteku ugovora 30. juna.

Crvena zvezda će to iskoristiti, čelnici srpskog šampiona su u konstantnom kontaktu sa reprezentativcem Austrije i uvereni su da će on početkom jula stići u Ljutice Bogdana.

Oni su napravili načelni dogovor po kojem bi Dragović potpisao višegodišnji ugovor sa Zvezdom, a za to bi mu pripala rekordna plata u srpskom fudbalu. Sjajni štoper bi zarađivao između 1.250.000 i 1.400.000 evra godišnje na Marakani, pa bi po zaradi prestigao nekadašnjeg fudbalera Partizana Zorana Bambija Tošića, koji je imao platu od 800.000 evropskih novčanica u svom drugom boravku u Humskoj 1, i do sada najplaćenijeg igrača u srpskom fudbalu Marka Marina.

Jedino što bi mogao da pokvari dogovor Zvezde i Dragovića, jeste neka višestruko unosnija ponuda od nekog drugog kluba za nekadašnjeg fudbalera Lestera. Ipak, on je poznat kao veliki navijač crveno-belih i velika mu je želja da zaigra u dresu voljenog kluba.

Postoji još jedan uslov za Dragovićev dolazak u Zvezdu, a to je da ekipa Dejana Stankovića odbrani titulu u Superligi i obezbedi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Šampion Srbije trenutno ima šest bodova više i meč manje od Partizana i na veoma dobrom je putu da prigrabi novi šampionski pehar.

Dragović je ove sezone odigrao 25 mečeva u svim takmičenjima u dresu Bajer Leverkuzena, postigao je dva gola i upisao jedun asistenciju.

Za reprezentaciju Austrije odigrao je ukupno 86 utakmica, i ima jedan pogodak. Pre Bajera igrao je za Lester, Dinamo Kijev, Bazel i Austriju iz Beča.

Be the first to comment on "DRAGOVIĆ STIŽE NA MARAKANU: Zvezda OBARA srpski rekord!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*