PLAKAO JE KOD VAJDE: Novak otkrio koji mu je jedan od najtežih poraza u karijeri!

Novak Đoković je tokom karijere imao ogroman broj velikih i važnih pobeda. Ipak, bilo je i bolnih neuspeha.

Najbolji teniser sveta je u jednom podkastu otkrio da mu je jedan od najtežih poraza u karijeri bio onaj od Jirgena Melcera, kada je ispustio vođstvo od 2:0 i brejk prednosti u trećem setu.

– Imao sam mnoge izazove tokom svoje karijere. Jedan od njih je 2010. godina i četvrtfinale koje sam izgubio na jednom od najvećih turnira, na Rolan Garosu. Imao sam osećaj kao da mi se svet i snovi raspadaju i da nisam dovoljno dobar da postignem ono što želim. Tada sam bukvalno ridao u sobi svog trenera (Marjana Vajde) i fizioterapeuta (Miljana Amanovića). Osećao sam se jako loše u tom periodu – kao da sam udario u zid i kao da ne mogu dalje – rekao je Novak za „Wake the Fake up with Chervin Jafarieh“ i nastavio. 

– Oni su me pustili da se isplačem, da izbacim sve emocije i sve što sam osećao u tom trenutku. Veoma sam im zahvalan na tome jer je to bio preloman trenutak. Narativ je u sportu glasi da je trener taj koji bi trebalo da te podigne i da ti pokaže kako da budeš jak, ali za mene je ipak najbolji trener onaj koji je tu za vas kao čovek – prijatelj i rame za plakanje, onaj koji vas razume i podržava i onda kada želite da izbacite sve iz sebe, da isplačete dušu. Veoma sam zahvalan jer sam u tom momentu osećao da nisam sam. 

Đoković je otkrio šta je bio uzrok šokantnog poraza od Melcera.

– Bila je to kombinacija različitih faktora – bilo je povreda, nisam postizao ono što sam nameravao i očekivao od sebe. Jesam osvojio slem 2008. u Melburnu, onda sam igrao polufinala i četvrtfinala, bio sam treći i bio je to uspeh, ne shvatite me pogrešno, ali osećao sam da mogu da postignem mnogo više. Osećao sam da su moja očekivanja, kao i ljudi oko mene i teniske javnosti, toliko velika da biti treći nije dovoljno i nije dovoljno osvojiti jedan slem. Osećao sam preveliki teret na ramenima i sve se srušilo u tom trenutku. Prvi put sam tada osetio da želim da napustim tenis ili da napravim pauzu. Prvi put sam imao tako jaku emociju, do tada sam uvek razmišljao kako ću doći na sledeći trening i poboljšati se, a tada sam želeo da pobegnem od svega, da promenim okruženje – rekao je najbolji teniser sveta.

Be the first to comment on "PLAKAO JE KOD VAJDE: Novak otkrio koji mu je jedan od najtežih poraza u karijeri!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*