NJEMU JE KRV CRNO-BELA: Lovernj BACIO Grobare u trans!

Žofri Lovernj je za kratko vreme postao veliki ljubimac navijača Partizana, a bio i prvi strani kapiten u trofejnoj istoriji crno-belih.

Francuz već godinama ne nastupa za Partizan, ali njegova ljubav prema najtrofejnijem srpskom košarkaškom klubu i njegovim navijačima i dalje ne jenjava.

Njegova povezanost sa Partizanom krenula je nekoliko godina pre njegovog dolaska u Beograd, i to na F4 u Parizu. On je tada u glavnom gradu Francuske mečeve crno-belih gledao sa Leom Vestermanom.

– Išli smo na Fajnal for koji se igrao u Parizu, a na kojem je učestvovao i Partizan. Oduševili smo se tim mladim igračima, pa smo odlučili da na Jutjubu pogledamo neke klipove navijača i šalili smo se da ćemo jednog dana igrati za taj klub. To je zaista bila šala, nisam nikako video mogućnost da tamo nastavim karijeru. Dve godine kasnije smo zajedno stigli u Beograd. To je stvarno bilo ludo.

Lovernj je pre dolaska u Partizan igrao za Valensiju, a ponuda crno-belih promenila mu je karijeru.

– Kada je stigla ponuda shvatio sam da je ispred mene životna prilika, nešto što bukvalno može da mi promeni život. Može se reći da sam napravio pravu odluku.

Vesterman je u tom periodu već bio igrač Partizana, pa je Lovernja u Beogradu sačekalo dobro poznato lice.

– Raspitivali su se kod Lea o meni. Otkrio mi je da je počeo da priča o mojim košarkaškim kvalitetima, ali da je Vujošević želeo da čuje kakva sam osoba pre svega. Govorio je da ga ne brine moja košarkaška strana, jer sam mlad i da ću imati prostora za napredak, ali je hteo da zna više o meni. Na kraju sam otišao tamo i dopao mu se.

U Srbiji se osećao sjajno.

– Priznajem. Tamo je strast neverovatna i ne možete je objasniti. Imao sam 19 godina i dolazio sam iz zemlje u kojoj niko ne mari za košarku, ni za mene. Kada sam konačno počeo da igram, ljudi su me prepoznavali gde god da sam bio. Nije mi bilo lako kada sam otišao iz Partizana, jer se nisam osećao isto. Potpuno je drugačije i verujem da je veliki broj igrača proživljavao isto. Za mladog igrača nije lako da kontroliše sve. Vujošević je imao čudne metode. Tražio je ključeve od stana igračima, jer je hteo da proveri da li spavaju ili izlaze u provod. Ali mislim da je bio u pravu. U tim godinama vrlo lako možete da se izgubite.

Partizan će uvek nositi sa sobom, pa je tako rešio i da istetovira grb kluba.

– Uvek ću se sećati i biti zahvalan za sve što mi je dao. Bio sam na pragu druge lige u Francuskoj, do kraja godine sam bio draftovan, deo državnog tima, igrao sam 35 minuta po utakmici u Evroligi sa Partizanom, sledeće sezone sam postao i kapiten. Neverovatno je šta su učinili za mene – zaključio je Lovernj.

Be the first to comment on "NJEMU JE KRV CRNO-BELA: Lovernj BACIO Grobare u trans!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*