SVE JE GOTOVO: Piksi novi selektor Srbije!

Prepreka više nema: Dragan Stojković Piksi biće selektor Srbije u pohodu na Mundijal u Kataru 2022. godine. Potvrda ove informacije stigla je od jednog od najvećih igrača u istoriji našeg fudbala koji se oglasio putem poruke sledeće sadržine:

„Dobro jutro, biću selektor“.

Na taj način uspešno su završeni pregovori FSS Srbije i Dragana Stojkovića Piksija, koji je od rastanka sa Ljubišom Tumbakovićem bio prva želja srpske kuće fudbala. Međutim, dugo se čekalo da Piksi dogovori uslove raskida saradnje sa kineskim Gunagdžom, klubom od koga je primao pozamašnu svotu novca, i pored raskida saradnje.

Međutim, Stojković je pristao da napravi kompromis, i odrekne se dela finansijskog kolača koji mu je pripadao po slovu ugovora. Kinezi su bili dužni Stojkoviću još 3.600.000 evra, ali se on odrekao više od dva miliona evra. Čekalo se samo da stigne papir iz Kine. Procedura je kasnila zbog tamošnjih praznika, ali je posle dugog čekanja uklonjena i poslednja barijera.

Naravno, Stojkovića na Terazijama 35 čeka vrlo dobar ugovor. Ranije informacije su govorile da će Piksi kao selektor Srbije imati mesečnu zaradu od 50.000 evra. I odličan bonus u slučaju plasmana na Mundijal u Katar – 1.000.000.

Iako se dugo čekao papir iz Kine, kako bi ugovor Dragana Stojkovića Piksija i FSS bio otkucan, jasno je da je bivši trener Nagoje i Gunagdžou već zasukao rukave. Vremena ima malo, pošto Orlove već narednog meseca čekaju dueli sa Irskom i Portugalijom. Mnogo toga posle njih može da bude jasnije.

Mozzartsport

Be the first to comment on "SVE JE GOTOVO: Piksi novi selektor Srbije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*