SILNI NOVAK U FINALU AO: Đoković razbio sjajnog Rusa!

Novak Đoković je prvi finalista Australijan opena 2021. pošto je bez problema savladao Aslana Karaceva.

Veliku je stvar napravio ruski teniser plasmanom u polfuinale na prvom grend slemu ikada, ali mu je to pored Đokovića definitivno bio maksimum.

Srpski as je slavio u tri seta, bilo je 6:3, 6:4, 6:2.

Đoković je u meč ušao kao pravi šampion i potpuni favorit, nije napao iz sve snage od prvog gema već je pustio rivala da se totalno otkrije i pokaže svoje namere, što je Karacev i učinio. U prvom setu je Srbin izgledao kao isprogramirani zid, odbijao je sve udarce 27-godišnjeg tenisera i nije pravio greške.

Tačnije, samo jednu neiznuđenu grešku imao je Novak Đoković u prvom setu uz devet vinera, za takav tenis najboljeg igrača sveta rešenje nemaju ni oni vrhunski igrači, pa ga nije imao ni Aslan Karacev.

U najboljem momentu je Đoković stigao do prvog brejka na meču, u osmom gemu prvog seta kada je prvi put zaigrao agresivnije na servis rivala i došao do tri brejk prilike. Nekoliko momenata kasnije je srpski teniser vodio u setovima.

Nastavak je bio totalno drugačiji, Karacev izmožden od silnog truda koji nije dao rezultate u prvom setu, upao je u Novakovu mašinu koja je počela da ga „melje“. Nakon što je Karacev osvojio prvi gem u drugom setu, Đoković je nanizao pet osvojenih gemova!

Najpre brejk za 2:1, a onda redom sve do 5:1 kada je ponovo servis imao Rus. Utisak je bio da je izvesnije da će Đoković napraviti novi brejk i osvojiti set nego da će ga osvajanjem servis gema produžiti Karacev, ali se desilo ipak to.

I to ne samo osvajanje servis gema, već je Rus onda popalio motore i taj trenutak shvatio kao poslednju šansu da napravi nešto ozbiljnije u ovom meču. Napravio je onda brejk i vratio se u set, da bi smanjio na 5:4 osvajanjem tri gema u nizu.

Poslednja prilika da nešto napravi u polufinalu za Aslana Karaceva je bila u sledećem gemu kada je imao dve brejk prilike, ali ih je propustio – zahvaljujući brilijantnoj igri Srbina.

Be the first to comment on "SILNI NOVAK U FINALU AO: Đoković razbio sjajnog Rusa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*