OVO SMO SVI ČEKALI: Đoković posle meča objasnio stanje svoje povrede!

Novak Đoković se i pored povrede plasirao u četvrtfinale Australijan openu pošto je pobedio Miloša Raonića 7:6, 4:6, 6:1, 6:4.

Đoković je posle meča rekao da mu je sada glavni cilj da se oporavi jer je 48 sati pod lekovima, od povrede protiv Tejlora Frica pod tabletama.

 Sada samo želim da se oporavim, da se osećam bolje, ne mislim na trening. Pod tabelatama sam protiv  bolova 48 sati, veoma jakim  – priznao je prvi teniser sveta.

– Ne znam kakva je šteta načinjena na mom telu, ali svakako je veća šteta nego što je bila. Ne možeš da kontrolišeš sve, daješ sve od sebe, ja sam agresivan teniser po pitanju kretanja i moraš da ideš na svaku loptu.

Posle pobede rekao je Barbari Šet da ne bi igrao da nije bio spreman.

– Dovoljno sam se dobro osećao da igram i da se takmičim, što je bilo dovoljno da izađem na teren. Nije idelano, osećao sam se bolje u nekim situacijama, nisam udarao loptice od meča sa Fricom. Zagrevao sam se nekoliko sati pre meča. Da nisam bio u stranju povukao bih se. Bio je veliki oblak sumnje. Meni u ovom delu karijere sada ovo sve znači, da na četiri najveća turnira godišnje, da dam sve od sebe. Da je bilo koji koji drugi turni ne bih igrao – kazao je Nole.

 Nije bilo pripreme za ovaj meč, koristio sam svaki sat da se oporavim od prošlog duela.  Moj fizioterapeut je odradio sjajan posao. Sigurno da sam bio spremniji pre ovoga, a sada ću ići dan za danom.

Tim Henman ga je pitao da li mu je bilo teko da se koncentriše posle povrede. 

– Nisam siguran da li mi je odgovoralo to što nismo igrali duge poene, verovatno jeste. Najteža stvar posle povrede bilo mi je da riterniram zbog toga sam se najviše birnuo. Ali bilo je dobro to što nismo igrali preduge poene. Bio sam solidan u bitnim momentima u prvom i četvrtom setu. Dao mi je šansu i iskoristio sam je. 

Be the first to comment on "OVO SMO SVI ČEKALI: Đoković posle meča objasnio stanje svoje povrede!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*