MEGA ŠOK U MELBURNU: Ispao VELIKI favorit za titulu, Novaku olakšan put ka finalu!

Mađarski teniser Martin Fučovič savladao je u drugom kolu Australijan opena Stena Vavrinku sa 3:2 (7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6).

Mađar je tako napravio najveće iznenađenje dosadašnjeg toka AO i učinio veliku uslugu Novaku Đokoviću, kome je Vavrinka bio projektovani rival u osmini finala.

Ovo je bio peti međusobni duel dvojice tenisera i druga pobeda Fučoviča. Imali smo prilike da gledamo sjajan meč sa puno preokreta i neočekivanih obrta.

U prvom setu viđena je velika borba. Fučovič je na startu stekao brejk prednosti i poveo sa 2:1. Ipak, kako je odmicao set Vavrinka je bio sve bolji, pa je uspeo nešto kasnije da napravi ribrejk i poravna na 4:4. Ipak, Fučoviča to nije omelo pri rezultatu 5:5 pravi novi brejk, a onda i osvaja svoj servis gem, a samim tim i prvi set.

U drugom setu totalna dominacija Mađara. Leteo je po terenu i nije dozvolio Švajcarcu ni najmanju šansu da nešto pokuša u ovom delu igre. Fučovič je izgbuio samo jedan gem, pa je stigao do ogromne prednosti od 2:0.

Sten je u prošlosti mnogo puta znao da se vrati iz minusa od dva seta i činilo se da će tako biti ponovo. Zaigrao je daleko bolji tenis, pa je veoma lako osvojio treći i četvrti set, sa 6:4 i 6:2.

Usledio je odlučujući peti set u kome smo bili svedoci prave drame. Mađar je lako osvajao svoje servis gemove i napravio je pritisak na Švajcarcu pri rezultatu 4:3 i napravio je brejk. Servirao je za meč, ali se Vavrinka vratio, napravio brejk i borba se nastavila. Sigurni su bili na servisima i otišli su u super taj-brejk, koji se igra na 10 poena. Vavrinka je vodio 6:1, 7:3, 8:4 i 9:6 u super taj-brejku i izgubio ga je 9:11! Neverovatno.

Naredni protivnik Fučoviča biće Miloš Raonić koji je izgubio prvi set, a onda lagano savladao Korentina Mutea iz Francuske.

Be the first to comment on "MEGA ŠOK U MELBURNU: Ispao VELIKI favorit za titulu, Novaku olakšan put ka finalu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*