OGLASIO SE LJUBIMAC GROBARA: Moreira govorio o Stanojeviću, Partizanu i još mnogo toga!

moreira-partizan

Nekadašnji ljubimac navijača Partizana Almami Moreira veruje da će Aleksandar Stanojević, trener sa kojim nije bio u najboljim odnosima vratiti tutulu u Humsku.

Partizan je i četvrtu sezonu zaredom u senci večitom rivala Crvene zvezde, ali je jesenji povratak „Stanoja“ u Humsku ulio veru i onima sa kojima se nije slagao da može da vrati trofej u vitrine kluba.

Jedan od njih je i Moreira, koji ne krije da je tokom svoje poslednje sezone u Partizanu imao problem sa tada mladim stručnjakom.

„Stanojević i ja se nismo razišli u lošim odnosima. Nismo prijatelji, ali nismo ni neprijatelji. Neke stvari nisu funkcionisale dobro u početku, na relaciji trener-igrač, ali razgovarali smo kao odrasli ljudi i rešili sve nesuglasice. Posle toga imali smo normalnu komunikaciju. Nismo neprijatelji. Štaviše, želim mu svu sreću na klupi Partizana i da vrati Partizan tamo gde mu je mesto, na čelo tabele, da mu donese trofeje“, počeo je razgovor za Informer jedan od omiljenih stranaca među navijačima Partizana.

Nekadašnji fudbaler crno-belih bez dileme ističe da je Stanojević ta vrsta trenera koja može da vrati trofej Partizanu.

„Apsolutno. On je izvaredan trener, izvanredan! Iskren da budem“, rekao je fudbaler koji je 2014. godine završio karijeru u Portugalu.

Zatim se podsetio ne baš prijateljskog rastanka sa Partizanom.

„Stvar je prosta, meni je iz kluba saopšteno da više nisam poteban. Da sam slobodan da idem. Bio sam šokiran, nisam želeo da idem, već da završim karijeru u Partizanu i da možda posle toga ostanem da radim u klubu. Bio sam neprijatno iznenađen, ali rekli su mi da sam slobodan da idem. Posle toga sam rekao OK. Šta je trebalo da uradim? Šta sam mogao? To je kao u braku, ako žena kaže ne volim te više i želim da odem, šta možeš? Ništa, prihvatiš to i ideš dalje. Ja sam se pomirio s tim da me više ne žele, razmotrio druge opcije i na kraju otišao u Kinu. To je cela priča i čitava istina“, apostrofirao je momak koji je na jesen 2010. godine doneo pobedu Partizanu u večitom derbiju.

Sa navijačima crno-belih je izgradio dobar odnos, posebno nakon što je tokom leta 2009. godine istrčao na teren u revanšu protiv APOEL-a umesto da ode na sahranu najbližeg člana porodice.

„To je velika čast. Srećan sam što je tako. Najbolje godine karijere provereo sam u Parrizanu. Bile su to stvarno fantastične sezone. Osećao sam veliku ljubav i podršku od navijača, a i ja prema njima gajim ljubav i ogromno poštovanje. Iz moje fudbalske karijere najviše mi nedostaje Partizanov stadion i ona atmosfera. Kad bih mogao da opet proživim neke trenutke iz karijere, samo bih se vratio 10 godina unzad u vreme dok sam igrao u Partizanu. Tu sam proživeo neke zaista magične momente. Titule, pobede, igranje u evrokupovima, jedan od najdražih golova mi je onaj u derbiju u poslednjim trenucima meča“, rekao je momak rođen u Gvineji Bisao, koga su navijači zvali Doktor Mo.

Saradnja sa crno-belima u budućnosti ipak nije isključena.

„Pre oko godinu dana moj partner i ja počeli smo aktivno time da se bavimo. Imamo školu fudbala u Africi, u Gvineji Bisao i Zelenortskim ostrvima, a počeli smo da radimo sa mladim igračima. Sa veoma mladim momcima, kojima pružamo sve neophodne uslove da serazvijaju i da napreduju. To su momci od 16-17 godina. Naš cilj je da oni počnu u Portugalu. U ovom trenutku nemam fudbalera da preporučim Partizanu, jer on traži top klasu, vrhunske igrače, a ja sad imam mlade momke. Možda za koju godinu, tj. tad sigurno, imaću odlične igrače i imaću šta da ponudim Partizanu“, rekao je fudbaler koji je kratko u Srbiji igrao i za Vojvodinu.

Za kraj, izneo je nadu da neće biti jedini sa prezimenom Moreira u istoriji Partizana.

„Nadam se da će biti bolji od mene. Svima koji me pitaju to kažem i stvarno ne očekujem ništa manje od njega. Ko zna, možda će doći u Partizan, jer mnogo voli taj klub. Rekao mi je da će igrati u Partiznu. Ja kažem zašto da ne. To bi bilo sjajno i za tebe i za klub, a meni bi srce bilo puno, bio bih veoma ponosan. Ko zna, videćemo“, zaključio je fudbaler koji je sa crno-belima tokom četiri godine u Humskoj osvojio isto toliko trofeja uz tri kupa.

Be the first to comment on "OGLASIO SE LJUBIMAC GROBARA: Moreira govorio o Stanojeviću, Partizanu i još mnogo toga!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*