DRAMA: Veliki preokret i završnica za infarkt

Košarkaši Partizana savladali su Lokomotivu u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa – 71:69.

U veoma bitnoj i krajnje neizvsnoj utakmici koja crno-bele može značiti i spas sezone, izabranici Saše Filipovskog su stigli do vredno trijumfa.

Iako su Rusi bili dominanatni tokom prvog poluvremena, „parni valjak“ je u drguom uspeo da stigne veliki zaostatak i upiše drugu pobedu u Top 16 fazi.

 U Hali sportova „Ranko Žeravica“ je za 40 minuta košarke viđeno dosta toga, loše prvo i neverovatno drugo poluvreme Partizana.

Posle prva dva perioda je malo ko očekivao da će crno-beli uspeti da nadoknade minus od 18 poena, uz 22 izgubljene lopte. Ipak, i to se desilo, a u heroja je izrastao Džiš Perkins, koji je postigao odlučujuće poene u završnici utakmice. Važan faktor je bio Rašon Tomas koji je neverovatno energijom držao u životu crno-bele, baš kao i Erik Mika, koji je blistao u trećoj deonici.

Serija poraza Partizana je konačno zaustavljena i sada imaju skor 2-2 u Evrokupu, Metropolitan je na 3-1, Trento na 2-2, a Lokomotiva na 1-3 i nema sumnje da će se bitka u ovoj grupi za prolaz među osam voditi do samog kraja.

Od početka utakmica prvog poluvremena gosti su diktirali ritam i rezultat, uz veoma dobru kontrolu utakmice. Po ko zna koji put ove sezone, „parni valjak“ je bio veoma loš na otvaranju, te Lokomotiva lako dolazi do solidne rezultatske zalihe. Posle uvodnog naleta gostiju, crno-bele u život vraća trojkom kapiten Novica Veličković, posle čijih poena Partizan pravi seriju 7:0 i dolazi na samo poen zaostatka (12:13). Do kraja prve četvrtine igralo se koš za koš (22:24), međutim, na startu drugih deset minut, crno-beli su ponovo stali. Nizali su se napadi bez poena za Partizan, iako je defanziva koliko-toliko bila dobra, na protivničkoj strani terena izabranici Saše Filipovskog nisu uspevali da pronađu prava rešenja. Dok su se crno-beli sudarali, gubili lopte, Lokomotiva je povećavala razliku, pa tako na sredini druge četvrtine prvi put dolazi do dvocifreme prednosti (22:32).

Ni tokom druge deonice crno-beli nisu uspeli da pruže pravi otpor provotivnku, a poene im je praktično do poluvremena donosio samo veoma raspoloženi Rašon Tomas. S druge strane Lokomotiva je imala i „plus 18“, a razliku je pred odlazak na odmor smanjio s dve vezane trojke Markus Pejdž (35:48). Pauza na poluvremenu je i te kako prijala košarkašima Partizana, koji se u trećoj četvrtini potpuno rezultatski vraćaju. Pokretač igre „parnog valjka“ bio je Erik Mika, koji je konstatno bio aktivan na skoku i donosio poene, a pratili su ga ostali saigrači. Nije mnogo trebalo domaćem timu da prednost Lokomotive svede na jednocifrenu. Iako šut nije išao Partizan, sve drugo je funkcionisalo, crno-beli su ubrzali tempo i do kraja druge četvrtine u takvom ritmu zaostatak sveli na četiri poena (52:56). U ovoj deonici crno-beli su rivalu dozvolili samo osam poena.

Nakon ovog kola, timovima u Evrokupu sledi pauza do početka marta kada je ovo takmičenje u pitanju, zbog termina za kupove. U narednoj rundi, crno-beli gostuju Trentu, a Lokomotiva Metropolitanu.

Be the first to comment on "DRAMA: Veliki preokret i završnica za infarkt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*