SJAJAN POČETAK GODINE: Novak posle velike borbe bolji od Šapovalova!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doneo je Srbiji izjednačujući poen u duelu A grupe ATP kupa sa Kanadom.

Šampion Australijan opena je posle 114 minuta igre i velike borbe pobedio Denisa Šapovalova sa 7:5, 7:5.

Kao i prošle godine, kada su odmerili snage u ovom takmičenju, ni sada nije bilo nimalo jednostavno.

Šapovalov je odlično igrao, izuzetno dobro servirao i Novak je morao da ima mnogo strpljenja da dođe do ritma igre i rešenja za inspirisanog protivnika. Reklo bi se, odlilčna provera za Novaka u prvom zvaničnom meču u sezoni u kom je pokazao da je veoma spreman došao u Australiju. Dugo je Novak u tom prvom setu tražio način kako da odgovori na servise Šapovalova.

Kanađanin je veoma dobro krio udarce, Novak je tražio pravu poziciju i našao je nekako u finišu seta. Mogao je i ranije da dođe do brejka, imao je dve prilike u četvrtom gemu, ali ih nije iskoristio. Borio se i sa suncem, koje mu je smetalo pri servisu, ali sve to je ostavio iza sebe u finišu seta, u tom 12. gemu kada je konačno uspeo da slomi otpor poritvnika. Usledio je urlik oduševljenja broja jedan, probudilo se i ono malo publike na terenu i Novak je tako posle 58 minuta igre dobio početni set.

Imao je već u drugom gemu drugog seta novu šansu za brejk, nije je iskoristio. Denis je i u ovom delu igre igrao izuzetno dobro, nije davao Novaku mnogo prilika, ali broju jedan i nije trebalo previše. U 12. gemu ukazala mu se nova šansa, na 40:30 stigao je do prve meč lopte, Šapovalov je promašio prvi servis, potom izašao na mrežu… Sevnuo je pasing-šot po paraleli, precizan i dubok i tu je bio kraj meča.

Tako je Đoković dobio prvi meč u godini, a Srbija izjednačila protiv Kanade. Odmah po završetku u intervjuu na terenu Novak je potvrdio da će igrati u odlučujućem meču, u dublu.

Be the first to comment on "SJAJAN POČETAK GODINE: Novak posle velike borbe bolji od Šapovalova!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*