MA, NAJBOLJI IGRAČ LIGE: MONSTRUOZNA partija Nikole Jokića, cela Amerika priča o Srbinu!

Košarkaši Denver Nagetsa su rezultatom 128:117 porazili najbolji tim Zapada, Jutu Džez.

Nikola Jokić je izjednačio rekord karijere sa 47 poena u pobedi Denvera nad Jutom!

Uz 47 poena je imao i 11 uhvaćenih skokova, uz 5 asistencija.

Odmah na samom startu smo mogli da vidimo kako će se kretati tok ove utakmice – jak ritam, mnogo šuteva spolja i veliki broj poena. Ma koliko odbrane bile dobre, Denver je sjajno šutirao. Njihova igra u prvom poluvremenu je bila jako blizu savršenoj košarkaškoj partiji.

Kako i ne bi bili? Ubacili su 78 poena, 15 trojki, od čega je Jokić imao čak 33 i to 22 na kraju prve četvrtine! Rekord karijere u prvoj četvrtini i rekord karijere za poluvreme!

Pokušavao je Kvin Snajder da menja čuvare, ali ništa nije polazilo za rukom. Nikolu Jokića u prvom poluvremenu nije bilo moguće zaustaviti.

Bojan Bogdanović je bio najraspoloženiji igrač Jute, pogotovo u ključnim momentima i maltene samo zbog njega Juta nije doživela katastrofu već tokom prvih 24 minuta košarke.

Ono što je takođe bio jako važan detalj, jeste kontrola skoka, gde su Nagetsi potpuno neutralisali Rudija Gobera, onemogućili mu ne samo hvatanje skokova već i postizanje poena, 4 poena i 5 skokova, od ukupno 14 Jutinih, dok je Denver bio na 21 skoku.

Takođe izabranici Majkla Melouna su u prvom poluvremenu izgubili samo 4 lopte…

U nastavku, Rudi Gober odmah pogađa posle ofanzivnog skoka, a Denver beleži prva dva promašaja.

Potom, očekivano, opao je tempo utakmice, a Juta je imala jedan dobar nalet koji je presekao Meloun tajm autom sredinom treće četvrtine.

Jutina serija je zaista bila brutalna, Bogdanović, Onil, Klarkson, Konli… Pogađali su iz svih pozicija i u jednom momentu došli i do jednocifrenog zaostatka od samo 9 poena, da bi Denver sa 103:91 završio treći kvartal.

Jokić je u tom momentu imao čak 43 poena i bio na samo 5 od obaranja rekorda karijere…

Nažalost, nije oborio rekord karijere, ali ga je izjednačio sa 47 postignutih poena iliti samo još 4 postignuta…

Juta je imala onaj svoj momenat koji nije iskoristila na najbolji način i na kraju su pretrpeli poraz nakon izvandredne pobedničke serije. Ipak se radi o najboljem timu Zapadne konferencije.

Dakle, poraz 128:117, a Jokić najefikasniji sa 47 poena. Ispratio ga je Barton sa 18, 16 je dodao Marej, a po 11 su imali Porter i Kampaco.

Na drugoj strani, 29 poena Bogdanovića, po 13 su dodali Mičel i Klarkson, a po 12 Onil, Gober i Konli.

Be the first to comment on "MA, NAJBOLJI IGRAČ LIGE: MONSTRUOZNA partija Nikole Jokića, cela Amerika priča o Srbinu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*