CRVENO-BELI POTPUNO PODBACILI: Efes PREGAZIO Zvezdu u Istanbulu!

FOTO: Euroleague

Košarkaši Efesa pobedili su Crvenu zvezdu sa 86:72 u okviru 22. kola Evrolige.

Da je napadački jedna od najboljih ekipa na „starom kontinentu“, Efes je pokazao baš protiv Crvene zvezde, pošto je sve dileme oko pitanja pobednika, rešio već u prvoj, a potvrdio u drugoj četvrtini. Domaći igrači su leteli po terenu, pogađali za dva, odlično šutirali za tri poena, dok crveno-beli nisu imali pravi odgovor na brzu igru u odbrani, dok su u napadu pravili greške. Jeste im ovo treća utakmica u pet dana, ali ni to ne bi smeo da bude izgovor za jednu od najslabijih partije ove sezone tima s Malog Kamelegdana.

Loše je tim Dejana Radonjića otvorio utakmicu, dok su Atamanovi izabranici bili i više nego motivisani da poprave utisak nakon poraza u prošlom kolu od Zenita.

Od prvog do poslednjeg minuta meča u dvorani „Sinan Erdem“ Efes je imao prednost i nije dozvolio crveno-belima da prvi put protiv njih slave u Istanbulu, a posle uvodnih nekoliko minuta, ona je već bila dvoicfrena. Uglavnom poenima sa distance i tri poena, Efes do prve osetnije razlike dolazi nakon četiri minuta, posle poena Šanlija (14:3). Nije mnogo vremena prošlo, a na semaforu je već pisalo 22:8, zahvaljujući Simonu, Buboi i Miciću. Srpski plejmejker je bio nezaustavljiv i kada god je bio na parketu prednost domaćina je rasla. S druge strane Crvena zvezda je delovala izgubljno, pa Efes prvu deonicu završava s velikom rezultatskom zalihom (29:13) i što je još zanimljivije, bez ijednog faula.

Znake života Crvena zvezda je počela da pokazuje u drugoj četvrtini, pošto je već na startu napravila mini-seriju 6:0 i smanjila zaostatak na deset poena (29:19). Međutim, svaki dobar nalet crveno-belih, domaćin bi poklopio trojkama, pa tako Larkin s dve brze stvari vraća na staro stanje (35:21). Dosta nerezonskih šuteva i izgubljenih lopti obeležilo je ovaj period, a sredinom druge deonice Efes je već ima „plus 21“ (46:25). Baš u tim momentima crveno-bele je zadesio maler, pošto je posle kontakta s Šanlijem Džordan Lojd ostao da leži na parketu. Iako povreda nije delovala ozbiljnije, Radonjić nije želeo da reskira, pa ga je ostavio na klupi do kraja meča. Agresivnom odbranom i individualnim rolama Larkina i Micića, Efes je u stilu NBA timova, „brojao“ do 56 u prvom poluvremenu, pa naveliki odmor otišao s zalihom od 21 poena.

Tokom preostalih 20 minuta razlika je bila na oko 20 poena u korist domaćeg tima, koji je veoma dobro prekidao svaki pokušaj naleta crveno-belih, koji nisu u svojim redovima imali previše raspoloženih igrača, niti nekoga ko bi mogao da kreira preokret. Oba tima su odrađivala posao, dok je kao i drugu, i treću četrtinu bolje otvorila Crvena zvezda i poenima Hola i Rita prišla na „minus 16“ (56:40). Ali, onda je ponovo usledila serija otvorenih i ne pretarano teških šuteva domaćina kojim je obezbedio kapital od 23 poena (75:52). Pitanje pobednika je pred ulazak u poslednju deonicu bilo odavno rešeno, pa nije bilo previše uzbuđenja, već su i jedni i drugi u laganom ritmu priveli meč kraju.

Nakon utakmice u Istanbulu Crvena zvezda počinje pripreme za još jedno evroligaško iskušenje i duel sa Asvelom, koji je na programu u petak u hali „Aleksandar Nikolić“.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI POTPUNO PODBACILI: Efes PREGAZIO Zvezdu u Istanbulu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*