BERTOMEU RAZGALIO GROBARE I DELIJE: Partizan i Zvezda u trci za A licencu Evrolige!

FOTO: KK Partizan

Prvo čovek Evrolige Đordi Bertomeu obradovao je sve Grobare i Delije. On je u Minhenu izjavio da su Partizan i Crvena zvezda jedni od kandidata za A licencu Evrolige.

– Ne mogu da otkrijem imena, ima dosta timova širom Evrope koji žele da igraju Evroligu, lista je poduža, što govori o tome da je takmičenje uspešno. Moramo da gledamo tržište po tržište i da tražimo klubove koji mogu da rade samostalno i odgovore svim zahtevima takmičenja koji su veliki. I biće još zahtevniji kako vreme bude prolazilo. Partizan i Crvena zvezda su kandidati, kao i Budućnost, ali imamo i klubove u Italiji, Španiji, Rusiji, koji mogu da budu kandidati (za A licencu). Za mene je jako važan koncept Evrokupa, jer s nekim klubovima imamo mogućnost da radimo godinama unazad, zbog čega nam je mnogo lakše da razmišljamo o njima kao kandidatima – otkrio je Bertomeu.

To ne znači automatski da će se dodeljivanje istih, pogotovo za Srbiju i region bivše Jugoslavije, dogoditi u bliskoj budućnosti… Prioritet imaju Nemačka i Francuska, a nije strana ni priča o ulasku kluba iz Velike Britanije u Evroligu.

PROČITAJTE JOŠ:  OVO ZANIMA DELIJE: Evo šta se događa sa Lojdom!

– Moramo da idemo korak po korak. Sada je najvažnije da vidimo možemo li da uključimo timove poput Asvela i Bajerna. Nama je Bajern od izuzetnog značaja jer je u pitanju globalno jedan od najvećih brendova, zato je Bajern za nas prioritet. Najlakše je nekog samo pozvati u takmičenje, mi kao vlasnici lige želimo da ukažemo na sve obaveze i odgovornosti koje nosi poziv, šta možemo da ponudimo – rekao je Bertomeu i dodao:

– Kada budemo to završili, sledeći korak je da privučemo klubove sa sličnim bazama u zemljama koje su nam važne. Tu mislim i na Nemačku koja nam je važna zemlja, ove godine igraće se F4 u Kelnu, u razgovorima smo s Albom iz Berlina oko dublje saradnje. Na duže staze Evroliga će biti otvorena za priključivanje drugih timova, da pojačamo pul klubova koji će imati dugoročne ugovore u takmičenju. Sada ih imamo jedanaest, cilj je da do kraja sezone imamo trinaest, a u narednim godinama još više. Pre dva leta dogovorili smo se da imamo pun spisak učesnika u Evroligi, bez obzira na plasman u domaćim takmičenjima, da imamo punu slobodu da pozovemo koga mi želimo gde gledamo naš interes, to je ono što želimo. Za Nemačku i Francusku je već završeno, ali tu imamo Srbiju ili zemlje koje su nam važne zbog promocije košarke i imaće svoje klubove u takmičenju.

Be the first to comment on "BERTOMEU RAZGALIO GROBARE I DELIJE: Partizan i Zvezda u trci za A licencu Evrolige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*