NIJE SVE GOTOVO: Ovako Partizan može do plej-ofa ABA lige!

FOTO: KK Borac Čačak/Duško Radišić

Činilo se da je Partizan ušao u lepu seriju posle pobede nad Splitom, a na sve to stigao je i novi plej Džoš Perkins. Ipak, umesto nove pobede u Čačku je usledeo bolan poraz od Borca.

Crno-beli su tako posle novog neuspeha na skoru od sedam pobeda i poraza u ABA ligi, pa mnogi smatraju da je Partizanu ostala samo teoretska šansa za plasman u plej-of.

Ipak čini se da nije baš sve tako tmurno za velikana iz Humske.

Naravno osnovni preduslov je da crno-beli značajno podignu formu, jer sa ovakvim izdanjima nemaju čemu da se nadaju.

Ono što vraća nadu navijačima crno-belih je činjenica da je prethodnih godina četvrtoplasirani tim ABA lige uglavnom završavao regularnu sezonu sa osam poraza i ipak ulazio u plej of

Možda je najbolji primer sezona 2016/17, kada je liga kao i sada imala 14 klubova i kada je Budućnost ušla u plej-of kao četvrtoplasirana na tabeli sa skorom od 18 pobeda i 8 poraza, iza Zvezde (25-1), Cedevite (20-6) i Partizana (19-7),a peta Igokea imala skor 13-13.

Ali, otežavajuća okolnost po Partizan što ove sezone veći broj ekipa ima plej-of ambicije, u tu grupu spadaju i Zvezda, Mornar, Budućnost, Cedevita Olimpija, Igokea, Mega, pa je za očekivati da petoplasirani tim na kraju ove sezone ima mnogo bolji skoro od Igokeinih 13-13 pre četiri godine.

U sezoni 2015/16 Mega je sa skorom 17-9 ušla u plej-of, a Partizan je tada bio peti sa 12-14 na kraju ligaškog dela.

U sezoni 2014/15, Partizan je kao četvrtoplasirani imao skor 18-8, tri pobede više od Cedevite na petom mestu.

Dakle, Partizan sada ima sedam poraza, pa bi u narednih 12 kola mogao realno da dozvoli sebi još jedan do 3 poraza, zavisno od forme konkurenata za četvrto mesto.

1 Comment on "NIJE SVE GOTOVO: Ovako Partizan može do plej-ofa ABA lige!"

  1. Bravo, sa još TRI poraza će verovatno igrati PLAY OUT. Za PLAY OFF VEROVATNO Zvezda, Mornar, Cedevita i Budućnost .

Leave a comment

Your email address will not be published.


*