KAKAV LIK: Neverovatne zanimljivosti o novom pleju Partizana Džošu Perkinsu!

Džoš Perkins je sleteo u Beograd i uskoro će i zvanično da postane novi košarkaš Partizana.

Američki plej ima veoma zanimljivu karijeru, ali i privatni život. Već smo pisali tekst o košarkaškoj strani Džoša Perkinsa, a sad je red da se pozabavimo pored same košarke i nekim drugim stvarima iz njegove karijere, i odrastanja.

Perkins je rekorder po broju asistencija u istoriji univerziteta Gonzaga, a drži i rekord po broju uspešnih dodavanja u jednoj sezoni. Jedan od prvih stranaca u Partizanu, Blek Step, je takođe pohađao Gonzagu i ovim parametrima nalazi se mali iza Perkinsa, na trećem mestu.

Osim Stepa, i sada Perkinsa, i Vilijams Gos je nosio dres Gonzage i Partizana.

Posle sezone u Partizanu Gos je došao do fakulteta, pričao nam o neverovatnoj atmosferi u Beogradu, ‘ludoj’ publici, ogromnoj tradiciji kluba i prilici koju je dobio. Eto, sada se ta prilika pruža meni. Kako da ne budem uzbuđen?„, rekao je Perkins za Mozzartsport.

Perkins je veliki fan Kobija Brajanta, a veliku ulogu u njegovom košarkaškom sazrevanju imali su Rej Alen i Alen Ajverson.

On je rođen u Denveru, u istom delu grada kao i legendarni Čonsi Bilaps. U pitanju je Park Hilpa je to posebno bilo drago Bilapsu da čuje svaki put kada bi se to čulo pri predstavljanju Perkinsa.

„Zabavno je. Prvi put sam primetio kada sam odgledao utakmicu na TV-u. Kada su govorili o startnoj petorci i kada su rekli ´Iz Park Hila, Kolorada. Počeo sam da se smejem“, rekao je jednom prilikom Bilaps.

Inače, Park Hil nije grad, ali je Perkins to naveo kao „rodni grad“ za ličnu najavu pred utakmice jer je „tamo odrastao i kraj mu znači mnogo“.

Kada je u pitanju hrana, Perkins ima veoma zanimljiv izbor. Voli da jede jede suši, picu, mango i lubenicu tokom leta.

Tokom svoje karijere i voleo je da eksperimentiše i sa frizurom, pa je nekoliko puta farbao kosu.

Najteži događaj u karijeri mu je povreda vilice pre šest godina. Zbog toga je morao da pauzira šest meseci, ali se srećom bez posledica vratio na teren.

Be the first to comment on "KAKAV LIK: Neverovatne zanimljivosti o novom pleju Partizana Džošu Perkinsu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*