DOBIJA SVE VEĆU PODRŠKU: Lane Jovanović stao uz Vidića!

Povodom stanja u srpskom fudbalu i nedavnog oglašavanja Nemanje Vidića, svoje mišljenje dao je i bivši reprezentativac Milan Lane Jovanović.

Vidić je otvoreno ušao u sukob sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, a odgovorili su mu i potpredsednik Marko Pantelić i predsednik Slaviša Kokeza.

Jovanović smatra da Vidićeva reč mora imati težinu i uzeti se za ozbiljno, jer je on „pravičan i pošten do srži“.

„Nikada nisam diskusiju spustao na lični nivo, osim ako nije afirmativna. Trudim se da poštujem svačiji integritet i da svojim izjavama ne radikalizujem atmosferu, već da pošaljem umirujuće poruke. Dominantno osećanje naše civilizacije je strah, pa su tako jedni u strahu da nešto kažu, a drugi da čuju kritike. Osnovno demokratsko pravo je pravo na javno iznošenje stava. I Vidić je to uradio – oštro i nepokolebljivo. To korespondira sa čvrstinom njegovog karaktera. Pravičan je i pošten do srži i prema tome ne treba biti autističan. Poražavajuće je ignorisati njegove stavove. Naprotiv, to treba analizirati i njegovim kritikama pristupiti konstruktivno“, izjavio je Jovanović za „Kurir“.

Istakao je da bi povratak Nemanje Vidića u srpski fudbal bio „svemirski tranfer“.

„Vrlo precizno sam pročitao Nemanjin intervju, čini mi se da nigde nije tražio ničiju podršku. Ona mu nije ni potrebna. Nije pravio nikakve klanove, to se veštački potencira. I s tim moramo stati, jer nam ništa dobro neće doneti. Vidićev povratak u srpski fudbal bio bi ‘svemirski transfer’, imao bi snagu meteora i društveni značaj koji bi prevazišao fudbalski format. Deca bi dobila istinskog idola, logičnu i zdravu identifikaciju. U situaciji kada mnogi odlaze iz zemlje njegov povratak bi nosio poruku ogromnog optimizma. Moramo negovati najbolje, posebne i unikatne. Uveren sam da država i društvo neće propustiti ovu priliku“, poručio je Jovanović.

Jovanović je istakao nezadovoljstvo time što se nijedna selekcija Srbije nije plasirala na EP i naglasio je važnost sistema vrednosti, ali i pohvalio pravilo o „bonus“ igračima.

„Činjenice su da nam se A reprezentacija, ali i nijedna mlada selekcija nisu plasirale na Euro i to mi kao navijaču nikako ne prija. Moramo i možemo bolje, ali važnije od samog rezultata su problemi koje imamo, a tiču se sistema vrednosti. Imamo sumnju na regularnost takmičenja, problem huliganizma, hipoteku korupcije koja je tu decenijama unazad. Obradovale su me najave za infrastrukturne projekte i jedan detalj mi se neobično svideo, a to je da dva mlada igrača do 21 godine moraju da počinju utakmicu u Superligi. To zaista podržavam“, rekao je Milan Jovanović.

Be the first to comment on "DOBIJA SVE VEĆU PODRŠKU: Lane Jovanović stao uz Vidića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*