ASISTENT KAKAV SE RETKO VIĐA: Predstavljamo vam Džoša Perkinsa, novog igrača Partizana!

Dolazak Džoša Perkinsa u Partizan i zvanično je potvrđen.

Američki plej nije mnogo poznat široj javnosti, pa smo odlučili da navijače Partizana upoznamo sa njihovim novim ljubimcem.

Perkins je rođen 1995. godine u Denveru. Pohađao je univerzitet Gonzaga od 2014 do 2018. godine.

Sem u prvoj sezoni, bio je jedan od nosećih igrača ovog prestižnog univerziteta. Tokom perioda provedenog na koledžu imao je 10.2 poena po meču, 4.6 asistencija i 1.2 ukradene lopte po utakmici.

Perkinsa krasi neverovatan osećaj za dodavanja, što su govorili svi treneri koji su imali priliku da sarađuju sa njim. Radi se o plejmejkeru koji saigrače čini boljima na terenu i nije mu primarno da on završava akcije.

„Džoš je najbolji asistent na poziciji plejmekera kojeg sam ikad video. Ima mogućnost da u svom timu svakog učini boljim i pravi je timski lider. Saigrači žele da igraju sa njim“, rekao je Perkinsov trener u SAD Rob Fulford.

Perkins nije izabran na draftu, pa je u Letnjoj ligi igrao za Šarlot Hornetse. Ipak, nije se izborio za poziciju u Džordanovom timu, pa je ubrzo karijeru nastavio u NBA G ligi. Tamo je nosio dresove Grinsboroa i Teksasa.

U avgustu 2020. godine po prvi put je stigao na evropski kontinent i to u Poljsku, gde je potpisao za Glivice. U dosadašnjem toku sezone Perkins je četvrti najbolji asistent lige, sa 6.6 uspešnih dodavanja po meču.

Imao je i sjajan košgeterski učinak pošto je prosečno ubacivao 13.8 poena. Nije imao ni loš procenaz za tri poena, šutnuo je ukupno 84 trojke, a pogodio 31 što je dobrih 36.9 procenata. Procenat šuta za dva poena mu je 53.6, dok penale šutira sa 78.6 odsto preciznosti.

Sve u svemu Partizan dobija veoma dobrog košarkaša koji će biti i više nego dostojna zamena za Gordića. Ukoliko se Perkins brzo uklopi u koncepciju crno-belih mogao bi da predstavlja ogromno pojačanje u nastavku sezone.

Za njega su se interesovali i pojedini turski klubovi, ali je na kraju odlučio da je najbolje da karijeru nastavi u Partizanu.

Perkins je tokom studiranja na Gonzagi igrao zajedno sa bivšim plejem Partizana Najdželom Vilijamsom Gosom.

Be the first to comment on "ASISTENT KAKAV SE RETKO VIĐA: Predstavljamo vam Džoša Perkinsa, novog igrača Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*