SPLIĆANI NOVA ŽRTVA PARNOG VALJKA: Maestralni Jaramaz vodio Partizan do velike pobede!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana su pobedili Split rezultatom 86:74 u utakmici 13. kola ABA lige.

Partizan je 2021. godinu započeo na najbolji način – pobedom.

Zahvaljujući sjajnom Ognjenu Jaramazu koji je ubacio 29 poena su crno-beli savladali Splićane iako su igrali bez Pejdža i Zagorca.

Domaćin je nešto bolje otvorio meč, videlo se da se crno-beli dosta muče u šutu i oni su startovali zonom „2-3“, išlo se dosta ispod bloka i to je rezultiralo vođstvom 15:7.

Potom je Filipovski reagovao tajm autom i Partizan pravi kontra seriju, 9:0 i vode sa 17:15 po drugi put na utakmici (Janković ubacio prve poene, prim. aut.), da bi dobrom igrom imali prednost 24:21 na kraju prvog desetominutnog perioda.

Ognjen Jaramaz je drugun deonicu otvorio sa 8 vezanih poena i najavio sjajan performans, ali su Splićani u ovom periodu već imali sedam pogođenih trojki i utakmica je bila u egalu, 33:36…

Potom sjajno zakucavanje Kodija Milera-Mekintajera, nadovezao se i Jaramaz i na poluvremenu je imao 17 poena, a Partizan je vodio 48:42.

Uroš Trifunović je ubacio prve poene u trećoj četvrtini, ali mu je Čampara odmah vratio trojku u narednom napadu, pa je potom Jaramaz preuzeo stvari u svoje ruke i crno-beli po prvi put dolaze do dvocifrene prednosti, 63:53.

Potom, nešto bolji minuti Splita i onda nesmotrenost Erika Mike i nesportska greška Partizanovog centra, da bi se sa 70:64 u korist gostiju iz Beograda krenulo u poslednji kvartal.

Jaramaz je prvo ubacio prve poene u četvrtini, a onda i zabeležio „brutalnu“ rampu koja je vodila Partizan do nove pobede, krajnjim rezultatom 86:74.

Upravo je Jaramaz sa 29 poena bio najefikasniji, 13 je imao Kodi Miler-Mekintajer, a 11 Uroš Trifunović. Na drugoj strani, 18 poena Lukovića, 16 Mesičeka, 13 Marića i 11 Čampare.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Be the first to comment on "SPLIĆANI NOVA ŽRTVA PARNOG VALJKA: Maestralni Jaramaz vodio Partizan do velike pobede!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*