MAĐIONIČARI POD KOŠEVIMA: Nikola ponovo dominirao, sjajni Bjelica slavio

Košarkaši Denvera po drugi put ove sezone doživeli su poraz od Sakramento Kingsa (125:115).

Nagetsima nije bila dovoljna ni nova maestralna partija nezaustavljivog Nikole Jokića da zabeleže trijuf protiv raspoloženog tima iz prestonice Kalifornije.

Srpski centar još jednom je svojom sjajnom igrom raspametio ljubitelje košarke u Americi. Nikola je zabeležio 44. tripl-dabl u svojoj NBA karijeri. Za nešto više od 38 minuta igre ubacio je 26 poena, zabeležio 12 asistencija i 11 skokova.

Jokić je tako postao 9. košarkaš u istoriji NBA lige po broju tripl-dablova. On je na večnoj listi preskočio Fata Levera.

Ipak, jedna kolona u Jokićevoj statistici malo je bacila senku na novu sjajnu partiju Srbina. Naime, Nikola je na meču protiv Sakramenta imao i dvocifren broj izgubljenih lopti, čak 10.

Sakramento je do trijumfa stigao zahvaljujući sjajnoj igri u poslednjoj deonici, koju su Kingsi dobili rezultatom 29:15.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Foks sa 24 poena i 10 asistencija. Holms je dodao 20, a sajajnu partiju pružio je i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica koji je za 21 minut igre postigao 12 poena i upisao pet skokova.

U ekipi Denvera, pored Nikole, istakao se i Majkl Porter Junior sa 30 poena, dok je Monte Moris ubacio 24.

Denver trenutno ima skor 1/3 i nalazi se na 14. poziciji na Zapadu, dok su Kingsi treći sa tri pobede i jednim porazom.

Be the first to comment on "MAĐIONIČARI POD KOŠEVIMA: Nikola ponovo dominirao, sjajni Bjelica slavio"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*