ITALIJAN BAŠ CENI CRVENO-BELE: Zvezda može da izbaci Milan!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbalski mediji u Italiji uveliko bruje o predstojećem duelu Crvene zvezde i Milana u Ligi Evrope, a sada se pojavila i detaljna analiza crveno-belih.

Žreb je hteo da se u šesnaestini finala Lige Evrope susretnu Crvena zvezda i Milan! Mnogi navijači „rosonera“ već su upisali pobede i prolaz u dvomeču, ali su fudbalski tručnjaci na „čizmi“ drugačijeg mišnjenja. Jedan od takvih je Paolo Đerati koji je u razgovoru za „Tutomerkato“ istakao da će Milanu biti izuzetno teško protiv crveno-belih. 

– Prolazak Milana u osminu finala nije toliko očigledan kako su neki pomislili posle žreba. Crvena zvezda ima potencijal i mogućnost da dovede Milan u vrlo neugodnu situaciju kroz dvomeč. Ne bih se iznenadio ukoliko bi prošao tim iz Beograda – rekao je Đerati. 

Nekadašnjni skaut Rome ozbiljno je „promatrao“ crveno-bele, a zasluge za dobre rezultate i pre svega partije, pripisao je Dejanu Stankoviću.

– On je uspeo da u Crvenu zvezdu implementira evropski mentalitet. Poseban akcenat je stavio na brzu tranziciju. Veoma je fleksibilan, menjao je tokom jeseni formaciju, igrao sa tri ili četiri igrača u defanzivnoj liniji. Po mom mišljenju moći će da se vrati u Italiju kao trener nakon što je Crvenoj zvezdi vrato staru slavu – istakao je nekadašji specijalista „vučice“. 

Poznato je da u Evropi svi strahuju od gostovanja na „Marakani“, a na to je skreuo pažnju i Đerati. 

– Zvezdin stadion je mitski. Sa navijačima postaje nešto jedinstveno. Predstavlja veliku prednost za igrače Crvene zvezde i nadam se da će se situacija sa korona virusom stabilizovati i da će navijači imati priliku da bidu na tribinama. 

Kako je poznato da „zapadni svet“ u Srbiji najviše posmatra decu, tako je bilo i sada, a Đerati ističe da su trojica najtalentovanijih fudbalera blizu odlaska iz srpskog šampiona. 

– Kroz istoriju smo naučili da je Zveda rasadnik šampiona. Iz poslednje generacije bih istakao Radulovića, veznog fudbalera rođenog 2002. godine ofanzivnih karakteristika. Levonog je, a može da igra u sredini i po boku. smatram da će on već u januaru da bude prodat. Čak i Nikolić iz generacije 1999. ima velike izglede da promeni sredinu, a još jedan zanimljiv igrač iz te klase je Petrović, centralni vezni fudbaler koji je odličan u kreiranju napada, ali i defanzivi. Po njihovom odlasku u prvi plan će izbiti Gavrić, fudbaler koji može da igra na oba krila, sjajnih ofanzivnih karakteristika i tehničkih kvaliteta. Na kraju bih istakao Erakovića, štopera koji je vrlo dobar u markaciji – rekao je on.

Koliko je ozbiljno shvatio svoju ekspertizu govori i činjenica da je promatrao i Zvezdin B tim, a tamo mu je kao i sportskom sektoru crveno-belih za oko najviše zapao RIčard Odada. 

– U B timu ima takođe velikih talenata. Pre svega tu mislim na Stankovića, kreativca rođenog 2003. godine i Odadu defanzivnog veznog igrača – poduvkao je Đerati.  

Be the first to comment on "ITALIJAN BAŠ CENI CRVENO-BELE: Zvezda može da izbaci Milan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*