SAZNAJEMO: Partizan želi bivšeg košarkaša Bostona!

Partizan-Cedevita Olimpija
FOTO: KK Partizan

Kao što smo već pisali, Nemanja Gordić nalazi se na izlaznim vratima Partizana.

Zbog toga se očekuje da crno-beli ekspresno dovedu njegovu zamenu, a prvi pik je bivši košarkaš Boston Seltiksa Demetrijus Džekson.

Njegov poslednji klub bio je Lijetuvos Ritas, ali se u njemu nije previše zadržao.

Džekson je od strane Seltiksa izabran kao 45. pik na NBA draftu. Ipak, nije se mnogo zadržao u Bostonu, a sledeća stanica bio mu je Hjuston.

Igrao je veoma dobro kao zamena za povređenog Krisa Pola, ali čim se Pol vratio Džeksonova igra je postajala sve lošija, pa je ubrzo raskinuo saradnju sa Roketsima. Potom je prešao u Filadelfiju za koju je odigrao svega devet utakmica.

Džeksonov prvi klub u Evropi bio je Ritas. U avgustu je potpisao ugovor sa litvanskim velikanom, u naredna dva meseca imao je sjajne brojke, prosečno je ubacivao 13 poena, a prosek asistencija bio mu je 8.5, a veoma dobar bio je u skoku, pošto je po meču hvatao 4.5 lopti.

Ipak, zbog porodičnih problema u oktobru je raskinuo saradnju sa Ritasom i vratio se u Ameriku. Sad je ponovo spreman da se vrati u Evropu, a to će pokušati da iskoristi Partizan.

Crno-beli neće morati da izdvoje neke velike pare za njegovu platu, ali ukoliko pogode mogli bi da dobiju sjajno pojačanje za nastavak sezone.

Džekson je bio i na meti Panatinaikosa posle sjajnih partija u Ritasu, ali do transfera nije došlo.

https://www.youtube.com/watch?v=N5g0MQlA_do

Be the first to comment on "SAZNAJEMO: Partizan želi bivšeg košarkaša Bostona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*