ČUDO NAD ČUDIMA: Arsenal pobedio Čelsi i pobegao od zone ispadanja!

Tanjug/AP

Fudbaleri Arsenala savladali su Čelsi sa 3:1 u derbi meču 15. kola Premijer lige.

Ovo je prva pobeda Tobdžija u ligi posle mesec i po dana i trijumfa nad Mančester junajtedom. Čelsi je imao priliku da se popne na drugo mesto, ali će ostati na šestoj poziciji. Arsenal je prestigao Lids i sad je 14.

Artetin tim je do prednosti stigao sa bele tačke. Džejms je bez potrebe srušio Tirnija, a Oliver je pokazao na belu tačku. Aleksandar Lakazet je rutinski izveo penal i Arsenal je poveo sa 1:0.

Do kraja poluvremena Čelsi je bio nešto opasniji, ali je domaćin stigao do novog gola. U završnici prvog dela Džaka je fenomenalno izveo slobodnjak i uvećao prednost Arsenala na 2:0.

Očekivalo se da Čelsi u nastavku krene na sve ili ništa, ali je usledio novi šok. Saka je, možda slučajno, možda namerno, lobovao Mendija za ogromnih 3:0.

Posle ovog gola Čelsi je besomučno pokušavao da se vrati u igru, ali nije uspevao. Arsenal je u jednom napadu imao nekoliko dobrih šansi, ali su prečka i Mendi sprečili četvrti gol. Kazna je stigla ubrzo, Odoi je ubacio loptu, a Ejbraham je grudima sproveo u mrežu. Pomoćni sudija digao je ofsajd zastavicu, ali je VAR presudio da ofsajda nema, pa je Čelsi smanjio na 3:1.

Ubrzo nakon toga na startu nadoknade, Maunt je oboren od Marija u šesnaestercu, a Žoržinjo je imao najbolju moguću priliku da u potpunosti Plavce vrati u igru. Ipak, Leno je majstorski odbranio penal i tako osigurao tri velika boda za Arsenal. Čelsi je pokušavao do samog kraja da postigne barem još jedan gol, ali nije uspeo, pa je domaćin slavio sa 3:1 i pobegao od zone ispadanja.

Be the first to comment on "ČUDO NAD ČUDIMA: Arsenal pobedio Čelsi i pobegao od zone ispadanja!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*