BLAMAŽA, PA POJAČANJE NA MALOM KALEMEGDANU: Zvezda dovodi još jednog stranca!

FOTO: KK Crvena zvezda

Kamerunski centar Lendri Noko vratiće se u redove Crvene zvezde, pošto je prethodno ugovor bio poništen zbog zdravstvenih problema.

Stiže pojačanje na Mali Kalemegdan! Kako prenosi portal „Redstarbelgrade“  Lendri Noko ipak će obući crveno-beli dres i biti na raspolaganju Saši Obradoviću u nastavku sezone.  On  je već registrovan u Košarkaškom savezu Srbije.

Profesionalnu karijeru započeo u prvoj italijanskoj ligi, noseći dres Pezara. Dobrim partijama se preporučio za poziv u trening kamp NBA franšize Detroit Pistonsa. Tako da je u sezoni 2017/2018 kratak period proveo u njihovom razvojnom timu i tamo beležio 14,7 poena, 11,5 skokova i oko dve blokade po utakmici. Takođe i tamo je proglašen odbrambenim igračem godine.

Nakon toga je igrao za tursku Sakariju, ali posle nekoliko izvanrednih partija seli se u berlinsku Albu, gde provodi dve sezone. U protekloj sezoni je beležio 8,7 poena i 5,8 skokova u Evroligi i 10,3 poena i 6,1 skok u Bundesligi.

Noko je 9. aprila 1994. godine u kamerunskom gradu Jaunde. Detinjstvo je proveo u Kamerunu, nakon čega odlazi u Ameriku gde pohađa Akademiju Montverdi, američku srednju školu poznatu po svom jakom košarkaškom programu, koji su između ostalih prošli i brojni NBA igrači. Nakon završene srednje škole Lendri je četiri godine igrao na renomiranom Univerzitetu Klemson. Odigrao je četiri sezone za Tigrove i tri godine je bio starter svoje ekipe, a tamo je pre svega bio poznat po svojoj odbrani i atraktivnim blokadama. Kao senior, Noko je uvršćen među najbolje defanzivce svoje konferencije i takođe, predvodio je ligu po broju blokiranih šuteva.

Be the first to comment on "BLAMAŽA, PA POJAČANJE NA MALOM KALEMEGDANU: Zvezda dovodi još jednog stranca!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*