NOVI SKANDAL U TENISU: Federer namešta i na AO!

Nedavno je potpredsednik nemačke teniske asocijacije Dirk Hordorf kritikovao Rodžera Federera, jer smatra da je Švajcarac direktno uticao na to da se održi u vrhu liste najboljih tenisera na svetu.

Nemac smatra da je Federer nametnuo svoj uticaj prilikom donošenja važnih odluka, kao što je sistem, bodova.

Sada smo dobili potvrdu da Nemac ništa nije pričao slučajno. Kreg Tajli, direktor Australijan opena rekao je da je prilično siguran da će Rodžer Federer zaigrati na prvom grend slemu sezone u Melburnu, jer mu pomeranje takmičenja odgovara.

urnir je pomeren za termin od 8. do 21. februara, što je uticalo na značajna pomeranja u kalendaru na startu sezone.

– Imamo obećanje svih igrača da će biti u Australiji. Početak je sezone, svašta još može da se dogodi sa listom igrača, ali svi su voljni da dođu. Svi igrači, uključujući i Rodžera su prihvatili da dođu. Rekao nam je da mu termin od 8. februara više odgovara u smislu vremena da se pripremi za Australijan open. Ipak, sve će zavisiti od toga kako će biti njegovo stanje u naredne dve do tri nedelje – kazao je Australijanac.

Organizatori turnira će pokriti avionske troškove svih učesnika turnira, koji će biti u obavezi da po dolasku dve nedelje provedu u karantinu. Tajli je takođe rekao da turnir ne bi mogao da se organizuje da se od igrača zahtevalo da dve nedelje provedu zaključani u sobi.

Be the first to comment on "NOVI SKANDAL U TENISU: Federer namešta i na AO!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*