VELIKI MOTIV ZA NOVAKA I OSTALE TENISERE: Direktor AO potvrdio ogromne promene!

FOTO: EPA

Prvi grend slem turnir sledeće godine Australijan open igraće se od 8. do 21. februara, a direktor turnira Kreg Tajli potvrdio je da će nagradni fond biti veći u odnosu na prethodne sezone, što će sigurno obradovati sve tenisere, a i Novaka Đokovića koji je čak osam puta bio šampion u Melburnu.

Ukupan nagradni fond na Australijan openu 2021. godine biće 80 miliona dolara, što je za osam i po miliona više u odnosu na tek završenu sezonu.

Primera radi, teniseri koji budu poraženi u prvom kolu će dobiti 100.000 dolara, što je za 15 odsto više nego 2020. godine.

Na povećanje će moći da računaju i igrači iz kvalifikacija i ranijih runda takmičenja na turniru.

– Ovo će biti istorijski Australijan open na mnogo nivoa. Po prvi put u više od sto godina, igraćemo u februaru i nadamo se da ćemo ponuditi igračima najbolji mogući turnir. Što je najvažnije, igrači će moći da se pripremaju za turnir tokom perioda mera zaštite od koronavirusa, na čemu je Vlada Viktorije radila predano u protekloh šest meseci. Trebalo je prođe osam meseci zajedničkog rada sa ovdašnjim vlastima kako bismo dobili Australijan open koji će imati glavnu ulogu u ekonomskom i psihološkom oporavku Melburna i države Viktorija – rekao je još Tajli o turniru.

Takođe, organizatori su najavili da će ulaznice biti u prodaji od 23. decembra.

Be the first to comment on "VELIKI MOTIV ZA NOVAKA I OSTALE TENISERE: Direktor AO potvrdio ogromne promene!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*