SRAMOTNA PARTIJA CRNO-BELIH: Skandalozni Partizan doživeo brodolom u Sloveniji!

FOTO: KK Krka/Drago Perko

Košarkaši Krke su u Novom Mestu „pregazili“ Partizan rezultatom 69:50 u utakmici 11. kola ABA lige.

Ovo je bila četvrta pobeda Krke u nizu, a oni pogađaju oko 10 trojki po utakmici i večeras su imali 9 samo u prvom poluvremenu i do kraja ubacili 12 trojki.

Partizan postiže u proseku oko 80 poena, a sada su Krki u Novom Mestu ubacili maltene duplo manje, tek 50 uz užasan šut za tri poena – 2/22.

Rod Kemfor je meč otvorio sa četiri vezane trojke, dok se Partizan prilično mučio na šutu, što je Krka iskoristila i igrala sa svih pet igrača u reketu, čuvenu „one man box“ odbranu.

Ništa crno-beli nisu mogli da pogode, a na semaforu ih je držao maltene sam Rašon Tomas u prvih 20 minuta, koji je igrao jako dobru odbranu, uneo veliku energiju i postigao neke važne poene posle ofanzivnog skoka.

Krka je šutem gradila svoju prednost, ona je tokom maltene čitave druge deonice iznosila 18 poena, a jednocifrena je bila samo tokom prve polovine prve četvrtine. Iskoristio je Filipovski oba tajm auta, ali nije uspevao da probudi svoju ekipu.

Zahvaljujući 9 trojki i sjajnoj prvoj deonici Krke, na poluvreme se otišlo sa njihovim vođstvom 39:24, pa je bilo jasno da Partizan u nastavku mora da zaigra dvostruko bolje.

Ništa bolje nije bilo ni na startu treće deonice. Partizan je promašio naredna četiri šuta za tri poena, ali je Kodi Miler Mekintajer ubacio dva šuta sa polu distance što su bili prvi Partizanovi poeni van reketa, neračunajući slobodna bacanja.

Krka je nastavila odlično da šutira, ubrzo je Barič ubacio još dve trojke i domaća ekipa uspešno je čuvala svoju visoku prednost kada je na semaforu stajalo 47:29 posle slobodnih bacanja Lapornika.

Verovali ili ne pred kraj treće četvrtine je Partizan pogodio svoju prvu trojku, kada je sa desnih 45 stepeni precizan bio Nemanja Gordić.

Verovali ili ne, Partizan nije prebacio 30 odsto šuta iz igre ni u jednom trenutku, a uglavnom su bili na nekih 24 odsto.

Krka je tokom ostatka meča samo čekala da vreme istekne. Trošili su napade što su više mogli, dok Partizan nije mogao da pogodi ništa, pa kao što je rečeno odmah na početku za tri poena šutirao tek 2 od 22.

Na kraju je Krka slavila sa 69:50, a najefikasniji je bio Kamfor sa 16 poena, dok je 13 ubacio Stipčević. Na drugoj strani, dvocifren je bio jedino Kodi Miler Mekintajer sa 12 poena, dok je Rašon Tomas ostao na 7 koliko je imao na kraju poluvremena.

Be the first to comment on "SRAMOTNA PARTIJA CRNO-BELIH: Skandalozni Partizan doživeo brodolom u Sloveniji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*