POBEDA ZA KRAJ SJAJNE GODINE: Krstović odveo Zvezdu u četvrtfinale Kupa!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su u zaostalom meču na Banjici pobedili Rad sa 2:1 (1:1).

Izabranici Dejana Stankovića su se tako trijumfom u poslednjoj utakmici u 2020. godine pridružili IMT-u, Voždovcu, Partizanu, Vojvodini, Spartaku, Radniku i TSC-u u narednoj rundi.

Ipak, do ove pobede gosti iz Ljutice Bogdana nisu došli lako, pošto je Rad odigrao jednu od najboljih utakmica u ovoj sezoni i uspeo da tokom svih 90 minuta parira aktuelnom šampionu Srbije.

Domaća ekipa je utakmicu otvorila na najbolji mogući način po njih, ranim golom. Igrali su „građevinari“ agresivno, a nakon samo četiri minuta fudbala na stadionu „Kralj Petar Prvi“, Pavle Radunović je poslao projektil sa 18 metara, a čuvar mreže gostiju Zoran Popović ostao nemoćan. Ovo je bio prvi gol koji je ekipa Dejana Stankovića primila, nakon što joj je mreža mirovala preko 760 minuta.

Nakon primljenog gola gosti su preuzeli incijativu, ali nisu uspevali da stvore prave šanse, sve do 17. minuta. Tada na scenu stupa Srđan Spiridonović, koji lepim udarcem s distance donosi izjednačenje svom timu. Na Banjici se i u nastavku igralo bez garda, pa je viđeno nekoliko veoma dobrih prilika na obe strane.

Crvena zvezda je imala inicijativu, ali je Rad svoje šanse tražio kroz presing i pritisak, a u finišu prvog dela su kiksirali, prvo Degenek na jednoj, a onda Ciger na drugoj strani, ali napadači nisu uspeli da kazna te greške. Sve viđeno u prvom, najavilo je uzbudljivo drugo poluvreme, a nakon samo nekoliko minuta igre u nastavku Tučević je imao stopostotnu priliku, ali je šutirao pored gola.

Na isteku jednog sata igre, prvo je Boaći imao sjajnu šansu, a nekoliko momenata kasnije crveno-beli stižu do preokreta preko Krstovića. Radulović je po ko zna koji put na ovom meču lepo prošao po levoj strani i centrirao, a mladi crnogorski napadač nije imao težak zadatak da loptu sprovede u mrežu. Do kraja meča su crveno-beli imali nekoliko prilika, pre svega posle prekida, dok su „građevinari“ pogodili prečku. Potom je i Ciger imao zicer u poslednjim momentima koji je „skinuo“ Popović, i osigurao pobedu svoje ekipe.

Ovom pobedom crveno-beli su uzbori mesto u četvrfinalu, koje je na programu 10. marta.

Be the first to comment on "POBEDA ZA KRAJ SJAJNE GODINE: Krstović odveo Zvezdu u četvrtfinale Kupa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*