BAŠ GA NEĆE: Gagi Milosavljević mora na novu operaciju

FOTO: KK Partizan

Nema sreće Dragan Milosavljević sa kolenima. Sjajni srpski internacionalac morao je danas na operaciju kolena leve noge, objavila je Unikaha. U pitanju je pokidan unutrašnji meniskus kolena.

„Srpski košarkaš će morati da odloži povratak u timski trening“, stoji na sajtu Unikahe.

Operaciju su izveli doktori Nogales i Dala Rosa, a nije precizirano koliko će trajati period oporavka.

Na sajtu Lavanguardia se ističe da je u pitanju artroskopski zahvat, tako da bi to možda moglo da znači da povreda nije toliko teške prirode kao prethodne što su bile. Nadajmo se da je tako.

Loše je što se sve ovo događa u danima kada je dobio i zvaničnu dozvolu da aktivno trenira sa ekipom. Sada će i to morati da odloži i produži pauzu dugu više od godinu dana.

Španski Diario Sur napomenuo je ranije da je Milosavljevićev slučaj specifičan jer je prošlo godinu i po dana otkako se 16. avgusta 2019. godine povredio tokom prijateljske utakmice između Srbije i Turske u pripremama za Svetsko prvenstvo u Kini.

Pre nego što se povredio, Milosavljević je stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa Unikahom, odbijajući ponude i evroligaških klubova. Unikaha je u međuvremenu redovno izmirivala finansijske obaveze prema srpskom igraču, a poslednjih dana je potraživala i od FIBA da naplati novac koji je isplaćivala tokom njegove povrede.

Poznato je da FIBA u ovim slučajevima plaća 70 posto godišnje plate igrača (Milosavljević zarađuje oko 350.000 evra neto) što bi prema nekim šturim procenama značilo da bi Malagi trebalo da bude isplaćeno oko 550.000 evra. Ali to su nezvanični podaci.

Novi je ovo, nažalost, udarac i za Milosavljevića i za Unikahu. Nova povreda i odvajanje od terena. Samo, srećom, deluje da ovoga puta nije toliko ozbiljno kao kada su ligamenti bili u pitanju.

Be the first to comment on "BAŠ GA NEĆE: Gagi Milosavljević mora na novu operaciju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*