BORBENI METALAC ŽESTOKO NAMUČIO CRVENO-BELE: Milunović iz prekida doneo pobedu Zvezdi!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Metalac u gostima 1:0 (1:0) u poslednjoj utakmici ove godine u Linglong Superligi Srbije.

Tim Dejana Stankovića je odradio posao u Gornjem Milanovcu i šestom uzastopnom pobedom završio prvi deo sezone na vrhu Superlige, sa devet bodova više od „večitog“ rivala Paritizana.

I tako zaokružio odličnu jesen oličenu u proleću u Ligi Evrope, kao i impozantnom skoru u Superligi od 17 pobeda i samo dva remija.

Ekipa Žarka Lazetića je i te kako bila ravnopravni rival crveno-belima, koji su se dosta mučili u Gornjem Milanovcu. Metalac je imao više pokušaja, računajući šuteve u okvir gola, a Milan Borjan je morao tri puta da interveniše, od čega je najopasniji bio pokušaj Antonijevića s oko 30 metara. Međutim, Crvena zvezda je krajem prvog poluvremena naplatila peti korner i veliki posed lopte.

Strelac je bio Nemanja Milunvić koji je prvi šut u okvir svog tima pretvorio u gol. Snažni štoper je imao nekoliko izuzetnih prilika u prošlom meču protiv Bačke, ali je sreća izostala te se nije upisao među strelce, ali mu se sada vratilo. On je postigao svoj drugi superligaški gol, a treći u sezonim a Falčineli je mogao sve da reši samo nekoliko momenata nakon toga. Italijan je promašio zicer 30 sekundi posle Milunovićevog gola u situaciji „jedan na jedan“ sa golmanom Metalca Puletićem.

U drugom poluvremenu tempo nije bio na zavidnom nivou, kao i tokom prvog, Crvena zvezda je imala loptu u nogama i kontrolisala dešavanja na terenu. Viđena je velika borba s dosta duela, ali ne i previše prilika, pa je rezultato ostao nepromenjen. Inače, crveno-beli su u Gornjem Milanovcu nastavili niz utakmica bez primljenog gola, pošto njihova mreža miruje preko 750 minuta.

Superligaši sada idu na zimski raspust, sve do prvog vikenda u februaru, kada će Crvena zvezda gostovati u Novom Pazaru, a Metalac dočekati Radnički. Izabranici Dejana Stankovića drže prvo mesto na tabeli, a period bez utakmica će iskoristiti i da se što bolje pripreme za megdan u šesnaestini finala Lige Evrope, gde će igrati protiv Milana.

Be the first to comment on "BORBENI METALAC ŽESTOKO NAMUČIO CRVENO-BELE: Milunović iz prekida doneo pobedu Zvezdi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*