LUDNICA KAKVA SE RETKO VIĐA: Ogroman preokret Partizana, Tomas pogodio za pobedu

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana savladali su Megu u 10. kolu ABA lige sa 79:77.

Junak je bio Rašon Tomas koji je pogodio za dva na nekoliko sekundi pre kraja.

Košarkaši Partizana imali su imperativ pobede u 10. kolu, pošto su u poslednja dva meča gubili od Zvezde i Mornara

Zahvaljujući sjajnom košu Rašona Tomasa, crno-beli su slavili sa 79:77! Kakva drama, kakva utakmica.

Crno-beli su uspeli da se vrate nakon što su gosti imali plus 19 tokom druge četvrtine, sjajnom serijom sredinom trećeg perioda.

Uvodni period obeležila je sjajna igra „gostujuće“ ekipe, koju je predovodio, a ko drugi, do najkorisniji igrač dosadašnjeg dela ABA lige Filip Petrušev. Nakon pet minuta igre Cerovina je pogodio drugu trojku za svoju ekipu i Megu odveo na „plus sedam“ (9:2), što je bila prva osetnija razlika. Nedugo posle toga Filip Petrušev s linije za slobodna bacanja upisuje svoj 10. poen na utakmici, a Mega uvečava prednost (22:9). Kodi Miler Mekintajer je postigao prvu trojku za crno-bele nakon osam minuta igre, a Filipovski je morao da oba tajm-auta za prvo poluvreme iskoristi u uvodnom peridu, pri rezultatu 26:12.

Crno-beli su se dosta mučili u napadu i jedini koji je nešto pokušavao bio je Kodi Miler Mekentajer, koji je pokušavao da konstantnim prodorima koliko-toliko svoju ekipu drži u životu. Sa druge strane Mega je nastavila da održava prednosti i igra sigurno, a Petrušev i Simonović su sve što su želeli i sprovodili u delo u reketu Partizana. Iako je u jednom momentu bilo maksimalnih „plus 19“ za Megu, Partizan je uspeo da se vrati i koliko-toliko razliku svede na prihvatljivih deset poena.

Neverovatnu seriju su crno-beli napravili u drugom poluvremenu. Tokom drugog kvartala je Mega imala čak i 19 poena prednosti, a onda je na 33 minuta od početka srpskog derbija u ABA ligi Partizan prvi put poveo.

Bila je to serija od 12 uzastopnih poena na krilima sjajnog trojkaškog učinka domaćeg tima, proradio je Novica Veličković i igrači Mege su izgledali kao da takav rasplet nikako nisu očekivali. Trojkom upravo Veličkovića je Partizan poveo 68:65.

Momirov je na 53 sekunde do kraja pogodio zicer pod košem pošto je pejdž ispao u želji da ukrade loptu, te mu je ostao lak posao. Sašo Filipovski je zvao tajm-aut pred još jednu ludu završnicu crno-belih ove sezone. Onda je Vil Mozli spasio crno-bele pošto je uhvatio ofanzivni skok nakon promašene trojke Radeta Zagorca i poentirao za izjednačenje.

A onda poster blokada Rašona Tomasa na pokušaj zakucavanja Filipa Petruševa. Centar crno-belih nije uspeo da poentira iz sledećeg napada iako je imao dboru situaciju. A onda je na šest desetinki do kraja Tomas pogodio neverovatno, posle lopte ubačene iz auta.

Be the first to comment on "LUDNICA KAKVA SE RETKO VIĐA: Ogroman preokret Partizana, Tomas pogodio za pobedu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*