PARNI VALJAK NASTAVIO DA MELJE: Asano i Marković za sedmu pobedu Partizana u nizu!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac sa 2:0 u okviru 18. kola Linglong Superlige Srbije.

Ovo je bio sedmi trijumf Stanojevićeveg tima zaredom u svim takmičenjima, a i novi meč na kome crno-beli nisu primili gol.

Očekivalo se da ćemo gledati tvrdu utakmicu, ali se malo ko nadao da u prvom poluvremenu nećemo videti gotovo ništa od favorizovanog Partizana.

Gosti nisu uputili nijedan šut u okvir gola u prvih 45 minuta i da nije bilo šuta Filipa Holendera i pogođenog spoljnog dela mreže u 45. minutu, moglo bi se reći da su prespavali pola utakmice.

Voždovac je tada mogao da povede, jer je imao dve sjajne prilike.

Najpre je Miloš Pantović u 11. minutu dočekao odbitak na 10 metara od gola i poslao ga tik pored praznog levog ugla gola koji je branio Aleksandar Popović.

U nadoknadi prvog dela je Luka Cvjetičanin ostao usamljen na desnoj strani, sjurio se ka golu, ali je Popović refleksno desnom nogom sprečio „zmajeve“ da materijalizuju bolje prvo poluvreme.

Trener „parnog valjka“ Aleksandar Stanojević nije pravio nikakve izmene, ali je posle pet minuta igre u nastavku došlo do promene na semaforu.

Takuma Asano je pobegao odbrani Voždovca, iskoristio svoju brzinu i u idealnom momentu dobio loptu od Aleksandra Šćekića.

Nije bilo ofsajda, a Japanac je nakon prijema lopte iza leđa efektno savladao Miloja Prekovića i doneo prednost Partizanu.

Osim situacije na semaforu, nije bilo nikakve promene u dešavanjima na terenu i nastavilo se sa tvrdom igrom na sredini terena. Voždovac nije umeo da otvoreno napadne rivala.

Ovog puta Sejduba Suma nije bio previše kreativan, a još manje Miloš Jojić, koji je upisao još jedan loš nastup od povratka i večeras je na krilu bio potpuno nezapažen.

Umesto njih dvojice u igru su ušli Bibars Natho i Lazar Marković koji su kreirali drugi gol Partizana u 78. minutu.

Majstorski je Izraelac povukao napad i „podvalio“ loptu za Markovića koji je pobegao Lasickasu i lako duplirao vođstvo gostiju.

Tu je bio kraj, pošto Voždovac nije bio tim koji je ove večeri mogao da se za kratko vrmee vrati iz minusa od dva gola.

U finišu se Partizan umešno odbranio, a potpunu kontrolu sredine terena uspostavio je Aleksandar Šćekić, još jednom diskretni heroj Partizana.

Celih 50 minuta je Partizan bio jalov, a onda je negova asistencija iz prve za Asana načela „zmajeve“ i trasirala put ka pobedi Parnog valjka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Be the first to comment on "PARNI VALJAK NASTAVIO DA MELJE: Asano i Marković za sedmu pobedu Partizana u nizu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*