VRATILO IM SE ZA PARTIZAN: AZ Alkmar u 92. minutu eliminisan iz LE!

FOTO: FK Partizan

Šokantan završetak u grupi F Lige Evrope. Holandski AZ Alkmar bio je koran od plasmana u nok-aut fazu takmičenja, ali je u 92. minutu sve palo u vodu. Prošle godine su Holanđani prošli dalje golom protiv Partizana u 93. minutu, ovog puta nisu imali sreće.

Pred poslednje kolo AZ je imao isti broj bodova kao Real Sosijedad. Za prolazak dalje trebalo je da pobedi Rijeku u gostima, ili da osvoji bod i Napoli savlada Špance.

Alkmar je na startu drugog poluvremena primio gol za 1:0, ali je ubrzo izjednačio na 1:1. U tim trenucima Napoli je uveliko vodio sa 1:0 protiv Sosijedada.

Promena nije bilo dugo, i činilo se da će se holandski predstavnik kroz iglene uši provući u nok-aut fazu, baš kao prošle sezone kada je protiv Partizana izborio remi u samoj završnici.

Ipak, ovog puta se to nije dogodilo. Sosijedad je u Napulju stigao do izjednačenja u 92. minutu i tako osvojio bod vrednog prolaska dalje. Alkmar je imao igrača manje i 1:1 i morao je da postigne gol kako bi prošao dalje, ali umesto toga Rijeka je u 93. minutu povela sa 2:1 i tako i zvanično eliminisala Holanđane.

Napoli je osvojio prvo mesto u grupi sa 11 bodova, Sosijedad je drugi sa 9, a AZ trećeplasiran sa 8.

Prošle godine protiv Partizana pogledala ih je ogromna sreće, ali na kraju sve dođe na naplatu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Be the first to comment on "VRATILO IM SE ZA PARTIZAN: AZ Alkmar u 92. minutu eliminisan iz LE!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*