KOŠARKAŠKI DERBI: Susret neporaženih

FOTO: KK Crvena zvezda

Biće ovo duel jedine dve neporažene ekipe u dosadašnjem toku takmičenja.

Zvezda ima 8-0, dok je Budućnost na 5-0.

Crveno-beli vezali su tri poraza u Evroligi i žele da se od tog loše niza oporave trijumfom u velikom derbiju ABA lige.

Budućnost nije igrala Evrokup u prethodne dve nedelje, ali ih odmah posle ovog meča očekuje duel u Evropi.

Poslednji susret ove dve ekipe prošle sezone pripao je crnogorskoj ekipi u Beogradu (89:81), dok se u Podgorici nije igralo.

Od tog poslednjeg susreta mnogo toga se promenilo, pošto su ekipe skroz drugačije i Crvena zvezda je promenila i trenera.

Za sada se u obe ekipe najviše ističu Džoran Lojd sa 15,2 poena u proseku i Kobs sa 16,6.

Zvezda je u četvrtak igrala u Tel Avivu i nije bilo mnogo vremena za odmor.

Dolazi nam u goste jedan od favorita za osvajanje ABA lige. Vrlo ozbiljan ozbiljni protivnik, koji je vrlo dobro popunjen na svim pozicijama, dodatno su se pojačali i tokom sezone. Igraju dobru timsku košarku, kombinacija su iskustva i mladosti, dobrih atletskih sposobnosti, a dodatni kvalitet im daje i činjenica da veći broj igrača, uključujući i nosioce igraju zajedno već neko vreme, i vrlo dobro se poznaju“, rekao je Obradović.

U ekipu se posle reprezentativnih akcija vraćaju Boriša Simanić i Aleksa Radanov.

„Znamo koliko je važna utakmica i imamo veliku želju i motiv da pobedimo. Na prvom mestu želimo da odigramo dobro, i eliminišemo loše faze iz prethodnih igara“, dodao je Obradović.

Težak meč očekuje krilni centar Marko Jagodić-Kuridža.

„Očekuje nas jedan od najozbiljnijih ispita u regionalnom takmičenju od početka sezone. Ekipa Budućnosti je odigrala nekoliko vrlo dobrih mečeva od početka sezone, sačuvali su nukleus ekipe Kobsa, Ivanovića, Nikolića i na to dodali Apića, Rida, Mitrovića, Edžima i italijanskog reprezentativca Dela Valea, što govori da su im ambicije najveće. I tako ćemo se i postaviti pred ovu utakmicu, igramo je protiv rivala koji želi kao i mi sam vrh. Da se ne ponavljam, očekujem da odigramo borbeno, čvrsto, i da svedemo greške i padove koncentracije na najmanju moguću meru,čime bi stvorili uslove da dođemo do vrlo važne pobede koja bi nam predstavljala i podstrek za dalje“, zaključio je.

Be the first to comment on "KOŠARKAŠKI DERBI: Susret neporaženih"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*