DERBI NA JNA: Brđani dolaze Partizanu

FOTO: FK Partizan

Derbi 17. kola Superlige Srbije odigraće Partizan i Čukarički u Humskoj, dok će Crvena zvezda gostovati u Užicu Zlatiboru.

Crno-beli su u seriji od pet uzastopnih pobeda, dok istovremeno „brđani“ ne znaju za poraz na sedam mečeva i po tradiciji se očekuje odlična utakmica, koja je zakazana za 16 časova, a prenos je na prvom kanalu Arene sport.

Pre beogradskih crno-belih i belo-crnih od 14 časova će na teren fudbaleri Vojvodine i Mačve.

Trener Partizana pred mali gradski derbi sa Čukaričkim suočava se s problemom odsustva napadača.Taman pomislite – idilično, kad… Glavobolja!

Psihološki profil Aleksandra Stanojevića uoči malog gradskog derbija sa Čukaričkim: Partizan je nanizao pet trijumfa i počeo da liči na tim dostojan borbe za titulu, međutim…

Filipu Holenderu, igraču u najboljoj formi i centralnoj figuri istorijskog trijumfa nad TSC-om, dijagnistikovan je koronavirus?!

Stoga, šefa struke Parnog valjka suočavamo s pitanjem: uštinete li se apropo zdravstvene problematike – ima li kraja malerima?

  • Znate šta, možete da imate pet – šest povređenih, nije sporno, mi smo Partizan – s velikim fondom igrača, generalno – sve je okej, ali… Bukvalno na istoj, napadačkoj poziciji?! To je kao da su vam van stroja četvorica štopera i treba da napravite tim: stavljate na njihova mesta zadnje vezne! Problem, stvarno, taman smo napravili neku sinhronizaciju između njih: Asano nije isti kad igra u špicu, ili s boka… Ali, dobro, šta da radimo, preguraćemo ovu godinu… nekako.

Može li Žan Kristof Bajbek da zaigra protiv Brđana: propustio je, doduše, kontrolni meč sa Žarkovom, ali čujemo – trenira?

  • Tačno, Bajbek se priključio ekipi, ali neće da bude u konkurenciji, sigurno. Nadam mu se – za Voždovac. S druge strane, Lazar Marković je bio na određenim terapijama i, takođe, nije spreman. Tu smo u problemu, međutim, ko god da ne igra – nije problem.

Ko je, trenutno, bliži starteru kao najistureniji: Takuma Asano ili Nikola Štulić, možda neko treći?

  • Štulić za ovakvu, tešku utakmicu, da ponese breme… nije još spreman. Potrebno je prvo prvo na treninziima da pokaže da može da nosi igru Partizana. Opet, dobro je ušao u meč protiv Proletera, nagovestio nešto… Imamo i Asana, nismo još odlučili…

Ima li protiv Čukaričkog zajedno mesta na terenu za Natha i Sumu i hoćete li se pri određivanju tima rukovoditi podatkom da je Gvinejac često opasniji kad uđe sa klupe?

  • Suma je opasan u svakom trenutku, s klupe ili kad počne. Sad nam se tako napravilo, imao je nezgodnu povredu: mesec, bukvalno, nije izašao iz stana. Nije potrčao! Mogu uvek zajedno da igraju, pa počeli smo derbi s njima… a ne protiv Čukaričkog. Međutim, nisam siguran da je spreman da izdrži celu utakmicu, da se nije dogodilo to sa Holenderom znao bih tim. Ovako… Vagamo!

Što se tiče krajnjeg ishoda – želje su isključivo na jednom tasu: pobedničkom?

  • U poslednje vreme igramo dobro, ne samo prošlog vikenda na gostovanju TSC-u… U dobrom smo raspoloženju, protivnik je stabilan, iz gornjeg dela tabele, bori se za Evropu. Biće neizvesna utakmica…

Čukarički u poslednjih sedam mečeva ne zna za poraz. Odakle preti najveća opasnost i koga biste od bivših igrača Partizana ponovo rado videli u Humskoj: Miloša Ostojića, Miladina Stevanovića, Veljka Birmančevića ili Danila Pantića?

  • Ne volim o imenima, međutim, naravno da ih znam sve i da su izuzetni igrači. Ostojića sam, na primer, trenirao u reprezentaciji – 1991. godište. Najveća opasnost preti od napadača: direktnih, konkretnih, plus vezista kadrih da se pojave iz drugog plana. Nije čudo što toliko utakmica ne znaju za poraz.

Partizan je, pak, vezao pet trijumfa, uz samo jedan primljen gol. Zadovoljni ste napretkom defanzivne linije?

  • Zadovoljan sam, bitno mi je što nam protivnici nisu stvarali ni šanse! Plus: menjali smo pojedine igrače, prihvataju šta želim… Stabilniji smo, ne samo poslednja četvorka, već cela ekipa. I vezisti i napadači dobro “rade“ odbranu… – raspoložen je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Be the first to comment on "DERBI NA JNA: Brđani dolaze Partizanu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*