TRI SCENARIJA ZA CRVENO-BELE: Ovako Zvezda može do prvog mesta, a evo šta mora da se desi da bi ispala!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde večeras u 5. kolu Lige Evrope dočekuju Hofenhajm. Crveno-beli su 99 odsto već osigurali evropsko proleće i plasman u nokaut fazu pobedom nad Gentom u Belgiji prošle nedelje, ali teoretski je još sve otvoreno.

Za Zvezdu i dalje postoje tri opcije kako može da završi grupnu fazu, da bude prva u grupi, druga, pa čak i da ispadne.

Ukoliko Zvezda već protiv Hofenhajma osvoji bar bod, biće sigurna u nokaut fazi i matematički. Pobeda sa više od dva gola razlike donela bi joj mogućnost i da se bori za prvo mesto u grupi, koje donosi povoljniji žreb za nokaut fazu, ali i milion evra nagrade od UEFA.

Ipak, i sam Dejan Stanković je rekao da je on realista kada je upitan o mogućnosti da napadne prvo mesto i pobedu protiv Hofenhajma od tri ili više golova razlike.

Ovo su i tri opcije koje postoje za Zvezdu i kalkulacije šta treba da se desi da bi se desili određeni scenariji:

Zvezda prva u grupi

– Zvezda mora da pobedi Hofenhajm sa tri ili više golova razlike i da pobedi u poslednjem kolu protiv Libereca na gostovanju.

– Zvezda pobeđuje Hofenhajm sa tri ili više golova razlike i u poslednjem kolu osvoji bod protiv Libereca, ukoliko i Hofenhajm remizira sa Gentom.

-Zvezda pobeđuje Hofenhajm sa tri ili više golova razlike i u poslednjem kolu izgubi od Libereca, ako i Hofenhajm izgubi od Genta.

Zvezda druga u grupi

– Jedan osvojen bod u preostala dva meča protiv Hofenhajma i Libereca.

– Nijedan osvojen bod u preostala dva meča, ali da Liberec ne pobedi Gent i da ne pobedi Zvezdu sa četiri ili više razlike u poslednjem kolu.

Zvezda ispada

– Poraz Zvezde od Hofenhajma, pobeda Libereca na gostovanju Gentu i poraz Zvezde od Libereca u poslednjem kolu sa 4:0 ili više, pošto je u Beogradu bilo 5:1 za Zvezdu. U slučaju da bi rezultat bio identičan kao u Beogradu u korist Libereca, gledala bi se gol razlika,, a tu crveno-beli stoje daleko bolje.

Be the first to comment on "TRI SCENARIJA ZA CRVENO-BELE: Ovako Zvezda može do prvog mesta, a evo šta mora da se desi da bi ispala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*