NEMAC PROVALIO RODŽERA: Federer je prevarant, konačno stigao i dokaz!

Potpredsednik nemačke teniske federacije Dirk Hordorf izneo je teške optužbe na račun Rodžera Federera.

On smatra da je Švajcarac direktno uticao na to da se održi u vrhu liste najboljih tenisera na svetu.

– Federer je uticao da se promeni model bodovanja kako bi sebe zaštitio. To je neodgovorno i prilično nepošteno – kaže Hordorf podkast „Quiet, please“, na potalu „Tennisnet“ i dodao da je Švajcarac, samo zbog „zamrzavanja“ bodova i promene sistema usled pandemije, ostao pri vrhu liste.

Hordorf je ubeđen da je Federer iskoristio činjenicu da su Đoković i Vašek Pospišil izašli iz veća igrača da nametne jači uticaj u donošenju važnih odluka ispred igrača.

– Mislim da Feder koristi poziciju i uticaj koju ima u veću igrača. Niko ne zna, ali pre dve godine, Rodžer Federer je bio taj koji je rekao da bi mečevi na mastersima trebalo da se računaju u ATP renkingu. Ja ovo kažem bez ustezanja, to se mora reći: Rodžer Feder ne bi bio ni među 50 na svetu da pravila nisu promenjena – poručio je Nemac.

– Ko najviše profitira na činjenici da se ti turniri mastersi i dalje boduju? Da se računa masters, koji je 19. turnir u godini (Za ATP listu računaju se 18 najboljih rezultata u proteklih godinu dana), u naredne dve godine. To je perverzno – zaključuje Hordorf.

Podsetimo, Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) objavila da će novi sistem bodovanja, usvojen u julu ove godine zbog situacijom sa pandemijom koronavirusa, ostati na snazi sve do 8. marta 2021. ATP lista bila je „zamrznuta“ sredinom marta zbog odlaganja svih turnira i otkazivanja velikog broja takmičenja.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, kliknite na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!

Be the first to comment on "NEMAC PROVALIO RODŽERA: Federer je prevarant, konačno stigao i dokaz!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*