TAJSON ODUŠEVIO SVET: Neviđeni spektakl u Los Anđelesu

Ljubitelji boksa u noći između subote i nedelje uživali su u spektakularnoj revijalnoj borbi bivših šampiona – Majka Tajsona i Roja Džonsa Juniora.

Meč je okončan remijem nakon osam dvominutnih rundi!

Tajson (54) je ostavio bolji utisak od Džonsa (51), bio je agresnivniji, imao je incijativu, uputio je nekoliko snažnih udaraca, ali sudije su odlučile da se borba završi bez pobednika. To je razbesnelo Majka. Jedan od najboljih teškaša svih vremena bio je ljut jer nije završio borbu. Udarao je i nakon zvuka gonga koji označava kraj. Odmah nakon borbe tražio je revanš.

U većem delu borbe viđene su klinč situacije, koje je sudija Rej Korona morao da prekida. U poslednje dve runde Tajson je bio znatno konkretniji, videlo se da želi nokautom da završi meč, ali nije uspeo u svojoj nameri.

Posle 15 godina pauze ljubitelji boksa su ponovo imali priliku da se prisete njegovog karakterističnog hoda, ulaska u ring, prepoznatljive tehnike i sjajnog kretanja.  

Na kraju meč je završen nerešenim ishodom, iako je Tajson ostavio puno bolji utisak u ringu i uputio duplo više udaraca. Jedan sudija bodovao nerešeno 76:76, drugi 80:76 za Džonsa, a treći 79:73 za Tajsona.

Nakon borbe tenzije su se smirile.

„Remi je očekivan i najpravedniji ishod. Jako sam srećan što sam opet bio u ringu. Iako dva minuta traju kao nekada tri, opet ću se boriti. Moramo ponoviti meč. Želim revanš“, rekao je zadovoljni Tajson.

Međutim, Roju se ne ulazi ponovo u ring.

„Tajsonovi udarci i dalje razaraju“, rekao je on.

Tajson će za ovu egzibiciju zaraditi oko 10, a Džons oko tri miliona dolara. Majk je obećao da će sav novac dati u dobrotvorne svrhe, što će biti jedna od najvećih donacija sportista ikada.

Be the first to comment on "TAJSON ODUŠEVIO SVET: Neviđeni spektakl u Los Anđelesu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*