LAGANA TROJKA CRVENO-BELIH: Zvezda u izmenjenom sastavu razbila Rad!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Rad 3:0 (2:0) na stadionu „Rajko Mitić“ u 16. kolu Linglong Superlige Srbije.

U vikendu između dve utakmice u Ligi Evrope, odnosno posle pobede u Gentu (2:0) i pred meč sa Hofenhajmom u Beogradu u borbi za prvo mesto grupe, izabranici Dejana Stankovića nastavili su seriju u domaćem prvenstvu.

Lako i ubedljivo su crveno-beli savladali komšije golovima Milana Pavkova, Ričmonda Boaćija i Srđana Spiridonovića, najboljeg pojedinca na travi „Marakane“.

„Uspavanku“ sapočetka meča razbio je gol Pavkova u situaciji kada je sebi dao for rukom i matirao bivšeg golmana Zvezde Damira Kahrimana, što sudija Andrija Stojanović nije video.

Protestvovali su igrači Rada, ali nije vredelo…

Isto kao i nekoliko minuta kasnije kada je Zvezda tražila dva penala.

Stojanović je opet odmahnuo rukom posle padanja Spiridonovića i Željka Gavrića u 16 metara „građevinara“, odbijajući nove proteste, sada sa druge strane.

Sve je bilo završeno u finišu prvog dela, ne preterano sadržajnog, ako izuzmemo pomenute situacije.

Spiridonović je „biciklom“ prevario čuvara i spremio više od zicera za Boaćija, koji je prekinuo „post“ dug godinu dana.

Poslednji put je bio strelac 20. novembra 2019. godine protiv Mačve iz Šapca.

Videlo se da se igralo napadaču iz Gane, koji je imao još nekoliko puta da se upiše, a na kraju se upisao i asistenciju.

Uzvratio je Spiridonoviću, koji je odlično pogodio posle još jednog driblinga, jednog od mnogih protiv „građevinara“.

Tako je stavljena tačka na meč u kome je debitovao 16-godišnji Marko Lazetić, zamenivši Boaćija 13 minuta pre kraja. Mogao je i on da ima debi iz snova, ali su se Kahriman i stativa isprečili u samom finišu.

Crvena zvezda je upisala 14. trijumf ove sezone u domaćem prvenstvu i napravila dobru uvertiru za duel sa Hofenhajmom u četvrtak.

Be the first to comment on "LAGANA TROJKA CRVENO-BELIH: Zvezda u izmenjenom sastavu razbila Rad!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*