NIJE MU BILO LAKO: Dirljiv oproštaj Novaka od patrijarha Irineja!

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se oprostio od nedavno preminulog patrijarha srpske pravoslavne crkve Irineja. On je patrijarha poznavao dugi niz godina, a Irinej ga je i odlikovao ordenom Svetog Save prvog stepena.

– Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru. Moje saučešće njegovoj porodici i svim vernicima pravoslavne vere, Imao sam nekoliko susreta sa njim u poslednjih deset godina i imao sam tu čast da primim orden, koji mi je jedno od meni najvažnijih životnih priznanja – rekao je Novak Đoković.

Takođe je istakao da je veoma tužno to što je Srpska pravoslavna crkva u tako kratkom vremenu izgubila dva jako bitna čoveka.

– Stvarno je tužno što smo u mesec dana izgubili dva velika čoveka koji su na čelu Srpske pravoslavne crkve. Amfilohija u Crnoj Gori i sada patrijarha. Ne znam šta bih još mogao da dodam, osim da je uvek tužna vest kada neko izgubi život, tada se verovatno shvate neke stvari koje je čovek ostavio iza sebe – dodao je najbolji teniser sveta.

Na kraju je imao poruku za sve u ova teška vremena kada epidemija vlada svetom.

– Nadam se da će ljudi iz čitave ove sitaucije sa koronom izaći mudriji, snažniji pametniji, jer evo ja kako gledam na ovo lično, gledam kao na jedan veliki podsetnik u životu šta je najbitnije. Mi pričamo da nam je najbitnije zdravlje i familija, a ne vidim da baš puno nas to živi. Čak i sam sebe često zateknem da ne živim baš po tim nekim postulatima. Trudim se da sebe uvek podsetim na te bitne stvari. Nažalost ovakve situacije u kojima za jedan čas može čovek da izgubi život, ali večna je duša, što kažu. Oni koji su posvetili svoj život večnom carstvu, siguran sam da žive večno – zaključio je Novak.

Be the first to comment on "NIJE MU BILO LAKO: Dirljiv oproštaj Novaka od patrijarha Irineja!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*