ARMANI JE STARA MUŠTERIJA: Sjajna Zvezda pokorila Milano!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Armani u Milanu u 9. kolu Evrolige sa 87:79!

Crveno-beli su tako sačuvali maksimalan učinak protiv italijanskog tima. Posle šest odigranih međusobnih utakmica, Crvena zvezda ne može da izgubi od Olimpije bilo u Milanu bilo u Beogradu.

Utakmica je počela poenima Emanuela Terija i to oba puta iz odbojke, a zanimljivo je i to da u prvih pet minuta ni jedan ni drugi tim nije napravio faul.

Potom O’Brajant pogađa trojku nakon što je ostao sam na 45 stepeni i vraća prednost crveno-belima, koja potom staje u zonu 2-3 i to Armani odlično koristi pa prvu deonicu uspeva da prisvoji sa 23:18 i to zahvaljujući poenima Tarčevskog.

Druga deonica je poenterski bila izuzetno efikasna, ali se i dugo igralo. Prvo poluvreme je trajalo negde oko sat vremena, ali je Zvezdi bilo bitno to što je uspela da posle 20 minuta košarke ima 4 poena prednosti, jer je na semaforu stajalo 48:44.

Videli smo veliki broj faulova po 14 na obe strane, a zanimljivo je i to da je domaćin bolje šutirao slobodna bacanja, iako je gubio, dok je Zvezda bolje koristila otvorene pozicije i pogađala kada god je bilo važno. Ročesti je iz levog ćoška pogodio uz zvuk sirene i Zvezda mirno odlazi na veliki odmor.

„Ne smemo da dozvolimo 48 poena za poluvreme, moramo da igramo bolju odbranu“, rekao je Etore Mesina na poluvremenu.

Treća četvrtina bila je prilično ujednačena, uglavnom se igralo koš za koš, a najbolji segment crveno-belih bio je negde sredinom deonice, kada je Zvezda imala 9 poena prednosti, a na semaforu je stajalo 56:47.

Micov i Rol su uspeli da vrate Armani u život, uspeli su da svojim poenima iz prodora i sa polu distance vrate tim u igru i čak je u jednom momentu bilo samo 2 razlike, 62:60. Domaćin nije šutnuo nijedno bacanje u ovoj četvrtini koja je završena poenima Lojda uz zvuk sirene za 66:60.

Bilo je i 10 poena prednosti za Zvezdu u poslednjem kvartalu, posle sjajne sekvence I poena uz faul Korija Voldena na semaforu je stajalo 76:66, a onda je Kevin Panter uz zvuk sirene pogodio trojku preko ruke I prekinuo seriju gostujućeg tima.

Dugi napadi i ofanzivni skokovi su bili ti faktori koji su održavali Zvezdu, a posebno se u tim momentima istakao upravo Kori Volden koji je bio glas razuma u redovima Crvene zvezde, koja i 6. put pobeđuje Armani ovoga puta 87:79.

Najefikasniji je bio Džordan Lojd sa 17 poena, 15 je postigao Volden, a O’Brajant 11. Na drugoj strani, 13 poena Micova, po 11 Lideja i Rodrigesa, a 10 Pantera.

Be the first to comment on "ARMANI JE STARA MUŠTERIJA: Sjajna Zvezda pokorila Milano!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*