EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Država Srbija iznajmila Zvezdi avion na četiri dana!

Primorska-Crvena zvezda-ABA liga
FOTO: KK Primorska

Košarkaše Crvene zvezde ove nedelje očekuje težak raspored.

Crveno-beli prvo u sredu gostuju Armaniju u Milanu, a već u petak idu na noge i Barseloni.

Ipak, Zvezdi će ova putovanja biti olakšana, jer je država Srbija uskočila u pomoć, kako ekskluzivno saznajemo. Naime, crveno-beli su bukvalno iznajmili avion na četiri dana, i to „dosta povoljno“, uz pomoć države Srbije!

U utorak avion će ih odvesti do Milana, gde će ih sa posadom čekati do četvrtka popodne, a zatim će ih prevesti do Barselone. Kraj putešestvija biće u subotu rano ujutru, kada će košarkaši Zvezde istim avionom doći u Beograd.

Nebojša Čović je izjavio da je cena svega toga nešto preko 40.000 evra. Ipak, ona je dosta veća od tih 40.000 evra. Let, kao let je i najmanji problem. Ono što je najskuplje jesu takse za ležarine, pošto će avion provesti oko 36 sati na aerodromu u Milanu i isto toliko na aerodromu u Barseloni. Kad se sve to sabere cifra je mnogo iznad 40.000 evra i upravo tu razliku platiće naša država.

“ Jako nam je otežan transfer. Imamo ogromne gubitke, jer nema publike, svaka naša utakmica u Pioniru bi nam donela oko 100-150 hiljada evra, takva utakmica u Areni bi nam donela 200, 250, a možda i 300 hiljada evra. Moramo da idemo čarter letovima, a to košta, cifra je preko 40.000 evra. Duplo kolo Milano-Barselona nema redovnog leta, koštaće nas. Vrlo sam zahvalan predsedniku države i ljudima iz Vlade. Predsednik države baš razume odreeđene probleme i ne samo kada je košarka u pitanju. Plašim se da bez pomoći države nećemo moći“, rekao je Čović u spomenutoj izjavi.

Be the first to comment on "EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Država Srbija iznajmila Zvezdi avion na četiri dana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*