ORLOVI NA KORAK OD ISPADANJA: Srbija remizirala sa Mađarskom!

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Mađarskom u Budimpešti u petom kolu B3 grupe Lige nacija rezultatom 1:1 i time sveli šanse za opstanak u B diviziji na minimum.

Uoči poslednje runde i meča sa Rusijom u Beogradu (sreda, 20:45), Orlovi su poslednji u grupi sa tri boda. Da bi izbegli povratak u treći rang takmičenja, neophodan im je trijumf u tom duelu i pobeda Mađarske nad Turskom.

Selekcija Srbije, na čijoj klupi nije bio Ljubiša Tumbaković zbog suspenzije iz prvog susreta ova dva rivala, od početka se opredelila da iz polukontri pokuša da ugrozi protivnički gol.

I u tome je uspela u 17. minutu kada je dugačku loptu glavom spustio Luka Jović za Nemanju Radonjića.

Krilni napadač Olimpika iz Marselja je pobegao iza leđa odbrane, ušao sa leve strane u sredinu, prošao jednog čuvara i pored golmana „na krivoj nozi“ poslao loptu u mrežu.

povukli i inicijativu prepustili domaćinu, a usput im neretko pomagali lošom predajom lopte i greškama na 30 metara od svog gola.

Greškom je i Mađarskoj „poklonjeno“ izjednačenje u 40. minutu.

Lako su Maksimović i Gudelj dozvolili Nikoliću i Kalmaru da odigraju „dupli pas“ i tako dođu do zicera koji je Kalmar pretvorio u 1:1.

Od starta drugog dela, Orlovi su zaigrali rešenije, izašli visoko na polovinu rivala i kroz pas igru pokušavali da dođu do šanse.

Ipak, kreativnost u završnici nije bila na nivou, pa su do finiša utakmice jedine kakve-takve šanse viđene kod pokušaja Radonjića.

Prvi je bio glavom, posle centaršuta Lazovića sa desne strane, a drugi kao plod solo akcije. Ušao je krilni igrač u sredinu i šutirao sa dvadesetak metara, međutim, lopta je otišla pored gola.

Ni Mađarska, u međuvremenu, nije stvarala opasno pretila. U odnosu na prvih 45 minuta, znatno rezervisanije su domaći igrali u nastavku, te je golman Dmitrović većim delom drugog poluvremena bio besposlen.

Najbolje prilike u drugom poluvremenu propustio je Luka Jović u poslednjih desetak minuta.

U 81. minutu je napadač madridskog Reala iz okreta gađao dalji ugao, ali je lopta prohujala pored desne stative, dok je 87. golman Dibuš izašao kao pobednik i sprečio promenu rezultata.

Mađarska u poslednju rundu ulazi kao drugoplasirana, uz osam osvojenih bodova, koliko ima i lider Rusija. Turska je treća sa šest. Srbiji pripada začelje sa tri poena.

Be the first to comment on "ORLOVI NA KORAK OD ISPADANJA: Srbija remizirala sa Mađarskom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*