OČAJNI CRVENO-BELI: Bleda Zvezda posle drame pobedila Split!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Split 78:76 u sedmom kolu ABA Lige.

Izabranici Saše Obradovića nisu odigrali dobru utakmicu, ali su u završnici uspeli da dođu do sedme pobede u isto toliko mečeva.

Ključnu ulogu odigrao je Džordan Lojd koji je na 38 sekundi do kraja ukrao loptu i poentirao za 78:76, a potom je i iznudio faul u napadu.

Crveno-beli loše su otvorili utakmicu i već posle dva i po minuta Saša Obradović morao je da zatraži tajm-aut, 2:9.

Nije ova pauza mnogo pomogla domaćoj ekipi. Vranković je bio raspoložen, pogađao je i Luković, te su Splićani non-stop bili u prednosti.

Prva četvrtina završena je sa zaostatkom Zvezde od šest poena, 18:24.

Na startu druge deonice gosti prave novu seriju, 18:31. Imali su odgovor izabranici Saše Obradovića, međutim mnogo su oscilirali, a Split je držao prednost.

Posle dvadeset minuta igre gosti su vodili +4, 40:44.

Tokom treće deonice gosti iz Splita došli su do maksimalnih +14, 41:55. Loše je izgledala Zvezda, mučila se u napadu, a u odbrani nije mogla mnogo da odbrani i Saša Obradović je morao nešto da menja.

Marko Simonović uneo je potrebnu energiju, crveno-beli zaustavili su napad Splićana, a proradio je i napad. U završnici četvrtine uspeli su da uhvate priključak i da preokrenu. Košem Tejlora Ročestija u poslednjim sekundama deonice, Zvezda je prvi put došla do prednosti na meču – 60:59.

U poslednjoj četvrtini viđena je velika drama. Činilo se da će Zvezda slomiti otpor protivnika kada je otišla na +7, 72:65. Ipak, Split na krilima Mesičeka i Lukovića dolazi do preokreta, 74:76.

U poslednjem minutu ključnu ulogu odigrali su O’Brajant i Lojd. Prvi je pogodio oba bacanja za izjednačenja, a drugi je ukrao loptu, doneo prednost i iznudio faul u napadu.

Ali, tu nije bio kraj drame. Split je imao napad za pobedu ili produžetak. Luković je promašio trojku, a Čampara, posle ofanzivnog skoka, nije uspeo da donese dodatnih pet minuta Splitu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Be the first to comment on "OČAJNI CRVENO-BELI: Bleda Zvezda posle drame pobedila Split!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*