TUŽNA ISPOVEST NEKADA VELIKOG TALENTA: Bio je kapiten Zvezde, a onda mu je amputirana noga!

FOTO: KK Crvena zvezda

Ivan Ćorović je trebalo da bude sledeća velika stvar regionalne košarke, ali je tome na put stao tumor na kolenu sa kojim je igrao osam meseci i osvojio srpski juniorski šampionat, misleći da je hematom.

Nekadašnjem kapitenu mlađih kategorija Crvene zvezde otkriven je tumor zbog kog je morala da mu bude ampturiana noga, a danas se priseća svega što mu se dešavalo u najbolnijem periodu života.

Ćorović je za crnogorsku televiziju „Vijesti“ govorio o svom životu i bolesti koja mu je prekinula izvanrednu košarkašku karijeru.

– Bio sam momak za primer, dobro mi je išla i škola, najviše sam trenirao i dogurao sam čak do kapitena juniorskog tima Zvezde, počeo je priču Ćorović koji je bio kapiten sadašnjim reprezentativcima Srbije Boriši Simaniću, Aleksi Radanovu, Stefanu Đorđeviću… – počeo je on, pa je nastavio o bolesti.

Umesto na terenu, počela je njegova borba za život.

– Govorili su hematom, nije moglo da se utvrdi. Najveći problem je bio što sam ja igrao sa tim osam meseci. Osvojio juniorsko prvenstvo Srbije i kad je trebalo da počnu pripreme za novu sezonu, za neki moj možda da kažem i bum, otkrio sam problem koji me je pratio i počela je borba za život. U tom trenutku sam se borio za život i nisam mogao da patim za košarkom, ali sigurno da mi se ponekad igra i voleo bih, ali život ima dosta epizoda, u nekoj od njih ću i ja biti uspešniji – optimističan je Ćorović.

Tumor je najpre lečen hemoterapijama, da bi usledile dve operacije, a na kraju je morala noga da bude amputirana iz kuka.

Ćorović u Crnog Gori nije ostvario invalidninu jer se komisija pozvala na to što nije imao metastaze, a košarkaš nije želeo da se dublje upliće u celu priču.

Kada je sve prošlo, upisao je Mašinski fakultet, a u slobodno vreme svira gitaru i igra šah.

Be the first to comment on "TUŽNA ISPOVEST NEKADA VELIKOG TALENTA: Bio je kapiten Zvezde, a onda mu je amputirana noga!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*